Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Debatt: Ingen statlig könsreglering

Foto: Mikael Sjöberg

När jämställdhetskonferensen Nordiskt forum invigs i Malmö i morgon (12/6) är jag en av deltagarna. Kanske sticker jag ut i mängden. Det vore trist. Jämställdhet är ingen könsfråga. Lika rättigheter är lika självklart som att diskriminering aldrig kan tolereras.

Ändå finns det nog mängder med diskrimineringsförespråkare på konferensen.

Ord är viktiga. Därför är det få som hävdar att kvotering är en form av diskriminering – även om det mycket väl kan beskrivas så. Att systematiskt hantera människor med samma bakgrund, erfarenheter och talanger olika enbart på grund av deras kön är fel. Inkvotering i bolagsstyrelser, fotbollslag eller vårdlag är en moralistisk panikåtgärd. Det är att ge upp.

Diffus anklagelse

Jag vet. Det finns de som hävdar att jag är inkvoterad. Att mitt kön har gjort mig till något som någon annan borde vara och att jag borde vara tyst. Det är en diffus anklagelse, i princip omöjlig att värja sig mot. Det är en känsla, ett antagande, en tolkning av rådande maktstrukturer. Om jag skulle våga hävda att min chef, regionstyrelsens ordförande Pia Kinhult, har blivit inkvoterad skulle somliga, med all rätt, ifrågasätta mitt omdöme.

Kvinnor kan. Kvinnor vet. Kvinnor skiljer sig inte från män på något avgörande sätt när det kommer till företagande och karriär. Ändå är det kvinnor som frivilligt väljer halvtidsjobb, som avstår från att bli chefer för att dubbelarbeta som familjens projektledare. Om det är bra eller dåligt borde inte samhället avgöra. I stället åligger det alla goda krafter att slåss för likabehandling. Omotiverade löneskillnader är alltid fel, oavsett motiv.

Bryta gamla mönster

Regionen är Skånes största arbetsgivare, med drygt 31 000 anställda. Många av dem är kvinnor. När Moderaterna under de senaste två mandatperioderna har varit med och ökat valfriheten och möjliggjort för fristående vårdentreprenörer att utmana rådande strukturer är det i mycket kvinnor som har gynnats. De har fått möjlighet att välja arbetsgivare. Därmed har lönekarriärschanser öppnats som offentliganställda tidigare bara kunnat drömma om. De har kunnat driva egen verksamhet och få del av det som Socialdemokrater traditionellt har förbehållit männen. Kvinnligt entreprenörskap borde inte skilja sig från manligt, men som så ofta är det lättast att bryta gamla mönster om man gör det möjligt att utveckla något man är bra på, har ett intresse av. Jobbar man i vården är det där man har lättast att bli entreprenör. Vinster i välfärden gör kvinnor till vinnare.

Jämställdhetspolitiken måste ha en klar riktning. Lika villkor och lika möjligheter är alltid bättre än att samhället från tid till annan ska reglera vilket kön som för stunden behöver särbehandlas positivt. Avreglering tjänar bägge könen bäst.

 

Pontus Lindberg

Regionråd i Region Skåne

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!