Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Csaba Perlenberg

Daniel Sestrajcic
bör ta en timeout

Vänsterpartiets riksdagsledamot från Malmö, Daniel Sestrajcic, står åtalad för ohörsamhet mot ordningsmakten. Fallet gäller en incident i oktober då han deltog i en sittprotest mot rivningen av ett palestinskt tältläger.

På sin Facebooksida kallar han åklagarens åtal för en "cirkus". Han skriver även att "En sak lovar jag dock: jag fortsätter kämpa, jag fortsätter vara aktivist." Att Sejstrajcic uppvisar en sådan respektlöshet mot det svenska rättssamhället är allvarligt. Riksdagsledamöter ska inte försätta sig själv i konfrontativa situationer med ordningsmakten.

När Vänsterpartiets riksdagsledamot Amineh Kakabaveh av misstag råkade dela en rasistisk video sattes hon i frysboxen och förbjuds att delta i utåtriktat politiskt arbete under en månad. Det var ett svepskäl så att V kunde hämnas på henne efter hennes rättmätiga kritik mot partiets oförmåga att erkänna problemet med förorternas hederskultur. Rimligtvis ser Vänsterpartiet allvarligare på att en av deras riksdagsledamöter åtalas. Sestrajcic bör ta en timeout tills domen fallit.