Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Csaba Perlenberg

Dags att kämpa för sjuksköterskorna

Akuten i Lund har akuta problem.Foto: CHRISTER WAHLGREN
Csaba Bene Perlenberg, fristående kolumnist på Kvällspostens ledarsida.Foto: NORA LOREK

Ledningen för akuten på Lund bör lyssna på personalen som flytt från verksamheten. Framtidens kompetensförsörjning handlar om lyhördhet.

Detta är en opinionstext av Csaba Bene Perlenberg, fristående medarbetare på ledarsidan. KvP:s politiska hållning är liberal.

OPINION. Akuten i Lund har ett akut problem: Sjuksköterskorna flyr arbetsplatsen. Personalomsättningen är för hög, det erkänner även verksamhetschefen på nyhetsplats i Kvällsposten. Bara under det senaste året har nästan hälften av 60 sjuksköterskor lämnat och enligt en beräkning som en före detta anställd gjort har över 50 personer slutat de senaste två åren.

Stress, dålig lön och allmän vanmakt över arbetsmiljön är återkommande vittnesmål som både Kvällsposten och Sydsvenskan kunnat rapportera om. Samtidigt finns det fog för att ta verksamhetschefen för akuten i Lund på orden när han i denna tidning säger att personalflyktens underliggande anledning är komplex. Inte heller går det att peka ut akuten som Lund som särdeles illa, givet att det med jämna mellanrum rapporteras om massuppsägningar av sjuksköterskor från olika sjukhus runtom i landet, på fler avdelningar än endast akuten. Givet personalbrist på just sjuksköterskor är protester mot vad som uppfattas som usla arbetsvillkor inte ett särskilt stort risktagande, inte ens i regioner där det är ont om privata arbetsgivare som alternativ. 

Skåne är en av de sämsta arbetsplatserna att vara sjuksköterska på om man ser till ration mellan sjuksköterska och läkare. Medan det i exempelvis Norrbotten finns 4,2 sjuksköterskor i förhållande till antal läkare är ration betydligt lägre i Region Skåne: Endast 2,6 sjuksköterskor per antal läkare. Skåne är delad fyra med Region Gotland från botten enligt Socialstyrelsen. Nu ska det sägas att rikssnittet är 2,7 stycken, men det finns bevisligen 16 regioner där personaltätheten är bättre än i Region Skåne. Exempelvis i Halland är det 2,8 och i Blekinge en hel tjänst mer i snitt: 3,6.

Journalisten och författaren Åsa Mobergs reflektion om svårigheten i att behålla exempelvis sjuksköterskor i en krönika i Dagens Samhälle för några år sedan är värd att beakta som en djupare insikt, bortom stress och för låga löner: ”Landsting, regioner och kommuner förlorar kompetens genom att sätta sina scheman före människorna. Krav på schemalagt heltidsarbete skrämmer bort äldre som gärna skulle fortsätta arbeta. Nu kommer en generation unga som tänker likadant. I valet mellan att ha ett jobb eller att ha ett liv börjar livet bli det viktigaste”.

I grunden är det givetvis en sund prioritering. Man ska arbeta för att leva, inte leva för att arbeta. Samtidigt är personalförsörjning inte en livsstilsfråga eller en övning i filosofi. När Socialstyrelsen tidigare i år presenterade sin årliga rapport om tillgång och efterfrågan på personal i hälso- och sjukvården fastslogs det att det råder brist på specialistsjuksköterskor i samtliga 21 regioner, medan det ”bara” var brist på grundutbildade sjuksköterskor i 20 av 21 regioner. Utbildningarna hinner inte med de stora pensionsavgångarna. I dag är var tredje sysselsatt specialistsjuksköterska över 60 år. 

En bra start att försöka behålla personal på exempelvis akuten i Lund är att lyssna på kritiken och agera därefter. Arbetsgivarna måste kriga för sin personal lika mycket som sjuksköterskorna krigar för sina patienter. Framtidens kompetensförsörjning handlar om lyhördhet.

 

Csaba Bene Perlenberg är fristående kolumnist på Kvällspostens ledarsida