KvP starkast i Sverige

Publicerad
Uppdaterad
Oj vilket upplagelyft!
Kvällspostens framgångar fortsätter.
Och vi lovar att bli ännu starkare.
Kraftkarlen Johnny Wahlqvist på bilden här intill har faktiskt många likheter med Kvällsposten. Johnny är - precis som KvP - skåning, han är dessutom starkast i Sverige - precis som Kvällsposten.

Ökade 6 700 ex

Vi ökade under 2003 i genomsnitt med 7,5 procent - det gör oss till den stora upplagevinnaren bland större dagstidningar i Sverige. Och tack vare er, kära läsare, ser det nya året ut att bli lika framgångsrikt. Under april ökade KvP och våra systertidningar Expressen och GT upplagan med 6 700 exemplar per utgivningsdag. Den samlade upplagan är nu 352 400. Den fortsatta ökningen är ett kvitto på att ni uppskattar vår tidning och våra ansträgningar.

Satsar vidare

Men precis som Johnny tränar stenhårt (och äter mycket) så måste vi också hela tiden kämpa för att bli ännu bättre. Under våren har vi utökat vår satsning på Sport & Spel och vi har även byggt ut vår tv-bilaga med en speciell tidning om Sport i tv. Det kommer ännu mer satsningar i Kvällsposten - vi slår oss inte till ro! I sammanhanget vill jag också rikta ett tack till alla våra duktiga ungdomsförsäljare som kämpar i ur och skur under helgerna så att våra läsare får möjlighet att köpa tidningen i hemmet. Och ett stort tack till alla er som läser Kvällsposten!

Upplagans utveckling i april

                  2003       2004       Ändring vardag       325 000    329 500    + 4 500 söndag       439 000    439 300    + 300 helgdag      417 900    449 300    + 31 400 alla dagar   345 700    352 400    + 6 700 PS. För att bli ännu bättre behöver vi era synpunkter - mejla eller skriv till mig. Jag lovar att svara. DS.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag