Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Susanna Dzamic

Dzamic: "Vi skapade ett glassmonster"

Foto: Tomas Leprince

"Vi lurar små barn, vi lurar små barn på deras veckopeng!"

Kan inte låta bli att nynna den texten för mig själv varje gång jag hör Hemglassbilens signatur.

Denna lilla trudelutt som gör många så satans förbannade och som fick Percy att resa sig ur stolen en varm sommarkväll i juli och förstöra däcket på en Hemglassbil. Jag blev faktiskt förvånad över Percys reaktion.

Han om någon borde uppskatta en smart affärsidé och bilen ligger ju helt i tiden nu när allt fler foodtrucks dyker upp.

Jag säger bara Marängcup! Det var 80-tal och meningen var att den skulle räcka till flera personer men jag bara slet av locket och åt tills den var slut. Men i takt med att priset steg så minskade mängden chokladsås och maräng och till slut var det bara blaskig glassmassa kvar.

Men det har ju aldrig känts som en kvalitetsvara, utan det är kvantiteten som räknas och kanske en frisbee eller en badboll eller något annat av plast som väcker ett barns intresse i fyra minuter innan den glöms bort och slängs. "Sommarpåsen" med 25 glassar i olika smaker var inget för mitt lilla frysfack.

Nej, Hemglass kändes mer för folk med hus och stor frys och en generös glassattityd.

Ett hem där det är okej att ta en glass lite när som helst. Det är väl en förutsättning förresten. Det måste gå åt.

Snart spelas ju trudelutten igen och barnen tvingar ut föräldrarna till ännu ett köp.

Jag vet. Jag bodde precis där bilen stannade och av en händelse var min dotter 3-4 år då. Det var vårt eget fel.

Naiva som vi var så reagerade vi positivt varje gång trudelutten spelades och vi tittade ut genom fönstret och pekade och sa "Titta Glassbilen!". Det var början till en ohållbar glasskonsumtion. Vi hade skapat ett monster. Vi sprang ner varje gång och köpte en påse som snabbt åkte in i frysen, men ingen åt glassen och till slut var det inte längre roligt när barnet stod i fönstret och bankade på rutan och ropade "glass!".

Ja trudelutt förresten? Det borde snarare kallas trubbelutt! Hemglassbilen är i ständigt trubbel.

Många med Percy irriterar sig och kallar det för terrorverksamhet och hälsorisk. Det verkar vara många män som anmäler signaturslingan.

Funderar på om medelålders män kanske är extra ljudkänsliga för just den frekvensen som melodin ligger på. Att det helt enkelt är en gubbelutt.