Per Hägred

Skicka en skåning till final, Malmö

Publicerad

2, 3 och 6.

Det är lördagens turnummer.

Det är härmed bestämt.

Efter ett antal uppvärmingsförsök i melodifestivalen handlar det alltså om Malmö och arenan. Nu är det på riktigt. Delfinalen i Malmö arena är väldigt speciell med tanke på att hela tjottaballongen ska avgöras där. Det är här. I stan där det regnar nästan jämt. Parkernas stad. Multikultimalmö.

Träffade Mallin Olsson som bevakar festivalen för Barnkanalen och hon menade att man nu på lördag förinviger arenan inför Eurovision Song Contest senare i vår i samma arena.

Hon vill förresten se kombon Swedish House Maffia och ABBA som pausunderhållare. Vem skulle tacka nej till det. Heja Malin.

Det vore förstås gött om Malmö melon skickade en skåning till finalen i maj.

Vi har tre artister med skånskt påbrå.

En Lucia, en Robin och en Miri. De har startnummer 2,3 respektive 6.

Mot Bard, Röjarralf och några andra utbölingar.

Lätt match Bobbo.

Och rent statistiskt hygglig chans.

Vi talar om 30 procent. Inte kört. Inte på långa vägar.

Jag har inte hört låtarna. Kan inte uttala mig om konkurrensen. Men hoppas att hemmapubliken ska heja fram de egna representanterna.


Lucia hoppas mycket på stöd från sina Malmöfans. Hon har aldrig sjungit i arenan tidigare, men en kompis släpade dit henne på hockey en gång. Så hon har åtminstone smakat på atmosfären i den fantastiska arenan som vi lite puckat brukar kalla Percys hockeylada. Lucia ställer upp med en lugnare kärlekspoplåt. Tänk Beyoncé.

Robin däremot "kan" arenan. Det var nämligen där han körde Robbie Williams "Let me entertain" under kvartsfinalen i "Idol". 25 november 2011 var det. Och Robin gick enkelt vidare till semin. Nu är han tillbaka på "brottsplatsen". Gissar att familj och vänner i Hässleholm har tagit kustpilen ner. Hållplats Hyllie.


Sist Behrang Miri. Hiphoparen. Rapparen. Satt på hans kontor i hamnen och han rappade rakt in i Lasses kamera och det kändes som att han skulle ta hem det här.

Tre starka bidrag. Tre färgstarka artister.

Hej Malmö!

Malmö Arena är fin. Tack, Percy för den. Först tyckte jag att det lät skit. Men nuförtiden kan de skruva till ett riktigt bra ljud. Världsstjärnor som Lady Gaga, Bob Dylan och Depeche Mode har kört in den. Det muttras fortfarande en del där uppe i huvudstaden över att inte nya Friends arena fick ESC. Men jag är helt övertygad om att Malmö arena är Sveriges bästa arena för ett sånt här jippo.

Apropå arenor så är Swedbank stadion en sorg. Säkert utmärkt ställe att kicka boll på. Men något ljushuvud glömde bort dess potential som konsertarena. Vi har inte sett en ena konsert där. Allt stort hamnar på Parken i KPH. Bruce, Beyoncé, ”The wall”, Robbie Williams…

Två tre sex. Som sagt. Dags att visa vem som regerar.


Vore det inte cool med Nina Persson, Timbuktu, Ola Salo och Arash som pausunderhållning under ESC?

Eller Perrelli. Med Carola, Herreys och några Abbor?

Och vad säger Ranelid?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag