Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Per Hägred

Per Hägred: Dylan lyfter Malmöhösten

Skönt med pennans makt.

Skrev att man borde stoppa in herr Dylan i Malmö live konsert i höst.

Nu blir det så.

10 oktober intar han Malmö.

Man tackar.

Själv surar jag en smula. Borde ha dragit till Amsterdam. Replacements snurrar runt på sin återföreningsturné som landade i Amsterdam i går. Lirade på klassiska Paradiso. Kolla på Youtube hur sjukt bra de är hos Jimmy Fallon i låten "Alex Chilton". Rapporterna på väg.

Träffade herrar Olle Jönsson och Mikael Wiehe. Har en duett i hop. "Leva till jag dör". Låter som en bra grej det där. För säkerhets skull döper Lasse Stefanz skivan med låten till "Whiskey barrel". 17 juni kan man korka upp.

Nisse Hellberg väljer att turnera i sommar. 1 juli handlar det om S:t Gertrud. Har sett honom göra några kanonspelningar där tidigare. Dr Rock lovar kanonväder. Själv laddar jag med Bo-Dogs-singel "Bad bad dog". Den sjuan lämnar aldrig min vinylspelare. Jag har tjatat på Nisse om att han skulle göra ett Wilmermedley i rasande tempo, typ det John Fogerty gjorde hos Letterman härom veckan.


Dagen efter, 2 juli, är det Eldkvarn i Folkets park. Man har ju nästan glömt bort att Plura är en av Sveriges bästa musiker bland alla tv-program och kokböcker han ägnat sig åt. Kan bli sommarens ögonblick i parken.

Ja, sen är det gamla Roskilde som gäller. Har varit där från och till under 30 år. Roskilde är mycket speciellt och alla har varit där, Neil, Van, Kurt och så vidare. Lördag 4 juli kör Macca sina 60-talspärlor. Kul tradition det här med att Roskilde bjuder in de största, Bruce, Stones med flera.

Kort vila innan Mums-Måns festival i Båstad. Jag var med och firade på Stortorget i Lund i veckan. Gattet vid Skomakaregatan var igenproppat och man fick vara en smula brutal och välta barn för att ta sig fram. I krig och popmusik är allt tillåtet. Och där ända nere vid gamla Folk å rock, stod han glad som en speleman. Och sjöng "Änglahund" tillsammans med publiken. Ett mäktigt ögonblick. Med mycket Hasse, som så klart gästar Måns i Båstad 9 juli. Start 17 och redan tjugo över sju lirar han i Svedala på Sommarrocken. Han tar helikoptern för att hinna. Iskallt. Skåne vann den berömda tjottaballongen. ESC till Malmö 2016? Det är väl givet. Det gick ju kopiöst bra senast.

24 juli är det Bäddat för Trubbel på Folk å rock i Malmö som gäller. Såg dem i samband med släppefesten på Nobe förra helgen. De körde hela nya "Två sjundedelar av ett liv" rakt av. Sveriges bästa rockband just nu. Punkt.

Några dagar senare handlar det om nåt helt annat. Sting, 29 juli på Sofiero. Om jag har fått solsting? Nope. Såg honom på Det konglige teater häromåret och det var en fantastisk kväll där alla eventuella fördomar jag haft om basisten och Police försvann ut genom fönstret på teatern.


Såklart måste man återvända till Båstad 21 augusti. Sveriges countrydrottning, Jill Johnson, lirar ihop med Doug Seeger i Norrvikens trädgårdar. Mycket Appalacherna utlovas.

Veckan därpå är det Cyprus avenue som gäller. Alltså gatan Van Morrison odödliggjort. Han kör där för första gången. 31 augusti. Två konserter. Han fyller 70.

Dylan till Malmö 10 oktober. Malmö live konsert, alltså. Biljetter släpps på tisdag. Men det kostar att ligga på topp. Nämligen mellan 895 och 1 495 för en biljett. Men då blir det intimt också. Tidigare har han ju besökt större ställen, Malmö arena, Mölleplats och Brofästet! Det var förresten nära att han spelade på KB år 2000, men en viss Van Morrison var redan inbokad...