Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Per Hägred

Pär Hägred: Vad hände sen?

Vad hände sen? Wilmer X tycks numera vara historia även om ingen säger det. Och det är tyst om Peps Persson. Oroväckande tyst. Visserligen sipprar det ut rykten från hans bas på landet att ny skiva spelas in. Men han har inte setts stå på en scen på evigheter om man undantar ett kort framträdande på biblioteket hemma i Vittsjö
(www.framsidan.net/2010/06/falsk-matematik-raddade-bibliotek-i-vittsjo/). Så vad hände sen? Här är några av höstens bästa skånska plattor.

3 getingar:
Bloosbuster: "Fnitter & skratt"

Landskronaband som låter som den felande länken mellan Wilmer X och Peps Persson. Om det nu finns nån felande länk där. På andra plattar har dessutom mäster Peps ingripit och det hörs. De gör till och med patenterad Peps-reggae. Inklusive den breda skånskan.

3 getingar
Steve Grahn & Mattias Malm: "Finale route"

Malmö har fostrat en rad fantastiska bluesmän. Fjellis förstås. Och Jalle. Steve är där uppe också. Jag menar, han imponerade till och med på jänkarna under blues-VM i Memphis. Också kaxigt med en massa nyskrivet i en tradition med annars så konservativa värderingar.

4 getingar
Evan Westerlund: "Still crazy"

Det här är bra. På riktigt. Han rör sig nånstans där i samma kretsar som Jack Ingram. Hade han inte bott i just Malmö hade han varit lika stor som Dwight Yoakam. Tänk att det går omkring en sån här kille på stans gator. När man letar med ljus och lykta efter bra country och så finns den bakom bakom knuten. Bäst: "Who's gonna take of the horses". Tillägnad Lennart Persson. Ja vem annars?

3 getingar
Mikael Karlsson: "Lucky 11"

Han presenterar sig i telefon som Ica-handlarn i Skurup som spelat in med bland annat lite löst Wilmer-folk. Sedan läser jag i Ystads Allehanda att han lyssnar på Vikingarna i bilen på väg hem från jobbet. That makes sense. Det är ju så här "Dansbandskampen" skulle låta. Den 40-årige sångaren lirar countrypop med rockattityd. Bäst är det när Marie "Sweet Mary" Davidsson (bland annat "Up the Mountain") går in som duettpartner.

3 getingar
Driftwood Company: "First record"

Nånstans i de småländska tassemarkerna bor det här gänget i kollektiv och spelar musik som om tiden stått still sedan Ronnie Lane lämnade byggnaden. Det är fioler, ståbas och mandolin. Det är Sveriges Pogues, Eller om det ska vara Mike Scott.

4 getingar
Maria Anderberg: "Second hand blue"

Den är tillägnad Maria McKee och är inspelad under ledning av Christoffer Lundqvist (Brainpool, Per Gessle). Man kan knappast ha bättre förebild - eller producent. Att Maria hade en bra röst visste vi men nu har hon även mognat som låtskrivare. Kopiöst bra!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!