Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Per Hägred

Hägred: Det blir åka
av – se upp i fjollträsk

Sanna Nielsen sopade verkligen hon banan med konkurrenterna med just en riktig j-a schlager.

Dagarna efter fick hon jobb på Malmö opera.

Det är mycket Sanna nu.

FAKTA

VECKANS NöJESPROFILER

Låten heter "Undo" och skånska Sanna Nielsen var tämligen ohotad på schlagertronen för en vecka sedan. Nu tävlar hon tillsammans med Ellen "Skrällen" Benediktson från Limhamn i finalen. Båda har gått på samma musikgymnasium, Heleneholmsskolan i Malmö. Nu möts de i en vass final. Skånederby. Mycket spännande. Fantastiskt underhållande.

Dagarna efter att Sanna fixat finalplatsen blev det klart att hon spelar den kvinnliga huvudrollen i musikalversionen av "Doktor Zjivago" som får Skandinavienpremiär på Malmö opera i höst. Nyheten slog förstås ner som en så kallad bomb. Rätt oväntat alltså.

Men kanske ändå inte.... Men sen. Sanna är förstås som klippt och skuren för att spela teater. Har sett hennes shower som hon turnerat runt med och det bor allt en skådis i sångerskan.

Men hon har faktiskt inte spelat musikal tidigare.

Nu är hon emellertid klar för doktorn Zjivago.

Nu sällar hon sig till raden med kända artister - alla med schlagerbakgrund - som lyser upp den gamla teatern i korsningen Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen.

Peter Jöback, Ola Salo, Charlotte Perrelli och Nanne Grönvall har alla medverkat i Melodifestivalen. (Jo, Jöback har varit med, om nu någon tror att jag hittar på det. Som 18-åring deltog han med låten "En sensation", men titeln överensstämde inte med insatsen i tävlingen - han slutade näst sist).

Malmö opera var för övrigt spelplatsen för Melodifestivalen förr i tiden. Så den teatern och festivalen har en lång historia ihop. En kärleksfull sådan.

Apropå schlager så är programledarparet ett hett diskussionsämne. Som alltid.

Är de roliga? Det är det som diskuteras.

Kritiken har mest siktat in sig på manusarbetet.

Själv var jag rätt kritisk till det inledande dansknumret. Kanske inte så mycket på humorkoefficienten. Men jag har svårt för uniformer som sänder konstiga signaler. Inte sexigt om ni frågar mig.

Plus att jag undrar om det är särskilt smart att reta upp dansken nu när det är i Köpenhamn som finalen ska avgöras.

Jag beundrar verkligen Anders Jansson och Nour El-Refai för de det gjort tidigare. Nu har de ett hopplöst manus att jobba med. Men det har jag inget problem med.

Det är sifferexercisen som är helt avgörande. Inte hur många Tiffany-skämt som Anders droppar eller om Nour vågar göra lika sjukt roliga grejer som i "Ballar av stål".

Den 8 mars blir det åka av.

Se upp i fjollträsk.