Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Per Hägred

Hägred: Bäst i etern: "Trädgårdskampen"

Foto: Carl-Johan Söder/Svt

Gröna fingrar?

Jag hör inte frågan...

Däremot har Karin Boye fel för det är skönt med knoppar som brister.

Veckans nöjesprofiler

KVP:s krönikör listar fem personer att hålla koll på i Sydsverige just nu

1 Sanna Nielsen

I Mellofinal. Sjunde gången gillt. Ska hon klippa vinsten på lördag. Många tror det. Farlig konkurrens från andra skåningar som Ellen "Skrällen" Benediktson från Limhamn och Oscar Zia från Holmeja.

2 Våren

Sportlovet är överstökat, snön väck. Och det är väl bara en tidsfråga innan de fixar till huliganen Svens framfart på Ribersborg i Malmö. Jag lever.

3 "American hustle"

Mycket bra amerikanskt just nu. Från hårdkokta deckarna i "True detective" till pappasonåterföreningen i "Nebraska". Gillar att man ger hämtehåret en revansch i "American hustle".

4 Rebecca

Musikal på Malmö opera. Privatteatrarna knorrar. Kallar det nåt i stil med otillbörlig konkurrens. För mig får man kalla det vad som helst när det är så bra som det är.

Heja Nanne!'

5 Bob Dylan

Ger liksom inte upp. Vägrar lägga av. Kör till de redan sargade stämbanden går på fälgarna. Nu klart med danska Århus, 9 juli. Dagarna före konserten på Sofiero.

Melodifestivalen i all ära men roligaste tv-tävlingen i etern just nu är "Trädgårdskampen".

"Trädgårdskampen" är ett program som växer... Och då tänker jag inte enbart på blomsterprakten som de tävlande står för. Hahaha. Nej, själva programmet växer för varje vecka det återkommer i rutan. Det är rolig tävlings-tv helt enkelt. Bättre än hispiga "Sveriges mästerkock". Mer spännande än utspädda Melodifestivalen.

Men "Trädgårdskampen" försvinner lite i mängden. I det tv-Sverige där allt fokus är på "Let's dance" och Melodifestivalen just nu.

"Trädgårdsdrömmar" frodas på sin egen kant. Lite så där stillsamt. Som sig bör i en trädgård. Är det nån som har sett en stressad trädgårdsmästare? Trodde väl inte det. Och deltagaren Johan Andebratt klagar också lite på just stressen som trots allt blir oundviklig när det kommer till tävlingsmomenten. Själva affärsidén med trädgård är annars just at hasta långsamt. Tänk Skalman, som tycker att fort är ett svärord.

"Trädgårdskampen" är ett Malmöprogram. Det görs många bra program av den sorten i Malmö. Långköraren "Antikrundan" förstås. Där man numera kan tävla i värdering med sig själv tack var en finurlig app. Men även nya "Husdrömmar".

"Spännande så in i Norden"

Visserligen inte min favorit. Men det har inte så mycket med produktionen att göra. Det är bara det att jag är så ohyggligt ointresserad av husbyggen. Timelleffekten har tärt på mig. Det är inte kul att titta på färg som torkar. Har aldrig varit. Dessutom är "Husdrömmar" någon slags frosseri i överflöd. Behöver vi bygga så där storslaget? Måste vi bygga om i tid och otid? Det är för mycket slit och släng i min smak.

Men det finns mer. När yngsta dottern Anna har ordet handlar det mest om Malin Olsson och hennes totalgrepp om fredagskvällarna. Tala om hängiven publik.

Nu är det i alla fall final i "Trädgårdskampen". Nyss nämnde Johan Andebratt får Malmö åkte ut inför finalen. Han föll på en fågelholk... Däremot har vi skåningar den färgstarke Peter Bengtsson från Laholm att heja på. Han är kul, om än en slarvpelle. Men med sitt goda humör har han charmat juryn med trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson, trädgårdsinspiratören Hannu Sarenström, och trädgårdsdesignern Peter Englander (Österlen). Och då ska man veta att Hannu Sarenström får Per Morberg att framstå som en mes...

Peter möter Tony Johansson och Jessica Lyon i finale. De är supersäkra och kommer att bjuda på tufft motstånd.

Bäste trädgårdsamatör må vinna och inte går det att fuska heller, som det bekant tydligen har gått att göra i Mello (det konstiga är för övrigt att folk är förvånade - det där är väl mer regel än undantag ända sedan Tio-i-topps glansdagar).

Spännande så in i Norden.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!