Maria Rydhagen

Kvällsposten ökar och jag kan bara säga: Tack!

Kvällsposten ökar mot föregående år, det visar siffror från hösten och vintern. Och det gäller både digitalt och papperstidning.
Kvällsposten har fått fler läsare under hösten och vintern, enligt senaste Orvestomätningen av nyhetsmediers räckvidd.
Marias gatukök.
Foto: Maria Rydhagen

Tack för att du läser oss!

Du är en bland många som gör det.

Kvällsposten ökar mot föregående år, det visar siffror från hösten och vintern.

Och det gäller både digitalt och papperstidning.

Inte minst på ett av Malmös gatukök märks det att tidningen är lockande.

På Marias gatukök i Malmö (snyggt namn!) kan man verkligen få extra allt. Mat, dryck och en varm plats att sitta, på gulliga St Knuts torg, mitt i centrala Malmö. Men även Kvällspostens papperstidning att bläddra i, medan man äter.

Ägaren vill inte ha sitt namn i tidningen men visar gärna upp sin serveringsdisk. På väl synlig plats ligger dagens tidning.

– Jag köper Kvällsposten varje dag för att jag vill läsa den. Sedan får den ligga här på disken. Har jag den ute i serveringen, då försvinner den.

Kvällsposten har fått fler läsare under hösten och vintern, enligt senaste Orvestomätningen av nyhetsmediers räckvidd. Papperstidningen ökar 6,8 procent i räckvidd om man jämför perioden september-december med samma månader förra året, enligt mätinstitutet Orvesto.

I mätningen Orvesto Internet för december är Kvällsposten femte största nyhetsplattform i Sverige, sett till total digital räckvidd. 

Jag kan bara säga: Tack för att ni kommer till oss och läser. Hoppas att vi motsvarar förtroendet. 

Varje dag försöker vi hitta rätt mix i den sydsvenska kvällstidningen. De största nyheterna från här där vi bor, men också något kul, något lyxigt, något internationellt, gärna något kungligt och alltid något mänskligt.

Så härligt att allt fler läser vårt material!

Kvällsposten har alltid varit unik med spridningsområdet södra Sverige. Men sällan har det märkts så tydligt som nu under pandemin. 

5 bra grejer från veckan, om du missat

Vi har haft en helt annan utveckling av smittan än landet i övrigt, vilket Kvällsposten har bevakat med både snabba nyheter och fördjupning i papperstidning och premium. Vi vet också att sydsvenskar är nyfikna på Danmark.

Här är fem starka KvP-artiklar från veckan – om du råkat missa ...

Christina Andersson, 48, hade covid för ett år sedan, och har haft symptom sedan dess. Hon har nu kunnat acceptera detta, men vägen dit var lång, säger hon. Läs mer här (premium).

Samtidigt som allt fler får vaccin, pågår debatten om vilka som ska vara först i kön. 

Jimmy i Skånes Fagerhult tog bilden av vargen som passerade utanför hans jobb. ”45 kilo dynamit”, konstaterar rovdjursexperten Lasse Le Carlsson. 

Legomiljardären Anders Kirk Johansen buskörde på isen utanför sitt gods – när isen brast. Han klarade sig och konstaterade att det mest var att skratta åt eländet. 

Janni Spies, Danmarks glamourdrottning, har dragit sig tillbaka. Hon är en mycket intressant person som Kvällspostens läsare alltid varit väldigt fascinerade av.

Tack igen för att du läser oss. Fortsätt göra det under 2021. Ladda ner appen och köp papperstidningen (och dela gärna med dig till andra, precis som på gatuköket). Allt gott!

PS

Kvällsposten är, precis som GT i Göteborg, en del av Expressen – och även tillsammans ökar vi. Om man tittar på den totala räckvidden ser vi en positiv förändring för den totala nettoräckvidden, både mot föregående period och föregående år, enligt mätinstitutet Orvesto.