Maria Rydhagen

Diana och Kent – vilka underbara KvP-läsare

Äntligen! Det går att prenumerera på Kvällsposten.

Så klart blir allt mer digitalt – även Kvällsposten.

Men att läsa papperstidning är fortfarande något speciellt. 

En högtidsstund.

Jag har pratat med de underbara sydsvenska prenumeranterna Diana och Kent som berättar om sina läsvanor.

Vill du också få KvP hem i brevlådan? Här finns alla aktuella erbjudanden.

God läsning!

Både Diana Liljeberg, 67, och Kent Johansson, 72, läser Kvällsposten på nätet. Det behöver man. För att få de viktiga nyheterna om Sydsverige.

Även de lite mer tidlösa och exklusiva artiklarna som finns i vår Premium-tjänst är något som de gärna läser i digitalt.

Men. Detta tar inte bort behovet av en papperstidning. Precis som jag har hört flera andra personer säga – att bläddra i sin favorittidning är inte bara ett medieval i största allmänhet. Det är en UPPLEVELSE.

– Det är min kvällslektyr. Jag måste läsa Kvällsposten innan jag somnar, säger Diana Liljeberg i Trelleborg.

Hon signade upp sig på helgprenumerationen, och får alltså tidningen fredag, lördag och söndag – direkt i brevlådan.

– Jag har läst Kvällsposten i över 40 år, dagligen. Jag gillar verkligen den tidningen så jag blev jätteglad när den här möjligheten fanns, säger hon.

För vissa är det en del av papperstidningsbeslutet att stå i en kassakö och titta på förstasidan – köpa eller inte köpa? (Det är därför vi på redaktionen jobbar så hårt med att göra tidningen så innehållsrik och attraktiv som vi bara kan.)

För Diana är detta en icke-fråga, hon läser ju KvP varje dag hur som helst.

– Och om man då inte behöver handla något på Ica eller Coop, då får jag köra till macken bara för tidningen, säger hon.

Med andra ord: Prenumeration är ett mycket bekvämt alternativ.

Så tycker även Kent Johansson i Höllviken, fast han har valt sjudagarsabonnemang.

– Jag är 70 bast nu, jag har läst Kvällsposten sedan jag var 15, och själv sålt den. Man kör och handlar den varje dag så då var prenumeration ett bra erbjudande. Så nu får jag den i brevlådan. Det har funkat bra hittills.

Kent kastar sig inte över tidningen. Det gör man inte med en papperstidning. Man vet hur och när man vill läsa den. Inte minst om man, som Kent, har en över 50 år lång relation med KvP bakom sig.

– Jag klarar mig inte utan den. Det är en ritual jag har. Förut köpte jag den innan lunch. Och så läste jag medan jag åt. Nu hämtar jag den i brevlådan på morgonen, så får den ligga här och gotta till sig.

Det är tack vare nya tidigare trycktider som Kvällsposten nu kan erbjuda prenumeration. Nackdelen är att en del sporthändelser inte hinner in i tidningen – där är den sportintresserade Kent Johansson hänvisad till digital läsning av analyser och krönikor som kommer i nästa dags tidning.

Diana Liljeberg läser både stort och smått från Sydsverige. När det gäller övriga Sverige och världen är det mest de större artiklarna hon tar del av, politik och kriminaljournalistik inte minst, där tycker hon det är viktigt att hålla sig informerad. 

”Fenomen från förr”, den relativt nystartade avdelningen i papperstidningen där vi på daglig basis uppmärksammar en person eller händelse ur nutidshistorien, den uppskattar Diana Liljeberg kanske mest. Plus korsorden.

De dagliga nyheterna har hon som sagt ibland redan läst digitalt.

– Men det räcker liksom inte att jag läser på nätet. Jag måste ha papperstidningen också.

Du missade väl inte erbjudandet? Här kan du teckna en prenumeration på Kvällsposten.