Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Magnus Ringman

Vi rapporterar om livets glada sidor – också

Min karriär som äktenskapsmäklare är kort men lyckad.

Minns när jag och min sambo sammanförde en fd minister med hennes nuvarande man.

På en gayklubb i Malmö.

Sju månader som chefredaktör för Kvällsposten och den allra vanligaste frågan från läsare lyder: varför skriver ni så lite om allt positivt?

Det är en bra fråga. Svaret är att det otäcka ofta är enkelt att identifiera. En nyhet om ett mord är något som vi måste berätta om för våra läsare. Eller en trafikolycka på E6:an. Eller uppgifter om brister i vården av äldre. Kaos i politiken. Eller vad det nu kan vara för elände.

Svaret är också att det är journalistens huvuduppdrag. Granska makten. Belysa orättvisor. Slå larm! Förklara och beskriva. Fördjupa. Sätta i sammanhang. Avslöja.

Men kvällstidningen är tack och lov lite mer än så. Vi ska också rapportera om livets glada sidor – helt enkelt eftersom livet är rätt kul att leva.

Det lovade jag för övrigt i min programförklaring för Kvällsposten 2019 som publicerades på nyårsdagen. I år blir året då vi fokuserar på läsaren. Mer om det inom kort. Vi ska bara ha en konferens med personalen i nästa vecka.

Men idag drar vi i gång en artikelserie som löper en vecka framåt – till alla Hjärtans Dag den 14 februari. Den kommande veckan kan vi utlova härlig läsning om par som älskar varandra och trivs med livet.

Så häng med. Först ut är anita som träffade Mogens – mitt under stormen Gudruns härjningar.

Och så var det ex-ministern. Vem då? undrar ni. Och var då?

På en gayklubb i Malmö i slutet av 1990-talet, svarar jag.

Resten förblir en hemlighet.

Även en före detta minister omfattas trots allt av meddelarskyddet i tryckfrihetsförordningen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!