Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Magnus Ringman

Succésommar för Kvällsposten – ökar avståndet till Sydsvenskan

Kvällspostens chefredaktör Magnus Ringman.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Blå linje = Kvällsposten. Röd linje = Sydsvenskan. Utveckling i läsare i mobilen per vecka under perioden maj - juli 2018.Foto: Orvesto

Du läser just nu Sydsveriges primära nyhetskälla.

Kvällsposten når varje vecka 1 374 000 läsare i mobilen.

Digitalt är vi tre gånger större än Sydsvenskan.

Tack för förtroendet, alla läsare. Sommaren 2018 går till historien som den hetaste i mannaminne – och det gäller även Kvällsposten.

Sydsvenska folket har läst nyheter i mobilen som aldrig förr. Den senaste statistiken från Sifos räckviddundersökning Orvesto visar att Kvällsposten under perioden maj till juli växte från 1 248 000 till 1 374 000 läsare i mobilen per vecka, en tillväxt med tio procent. Lägg därtill alla läsare i desktop och vi närmar oss två miljoner digitala läsare.

Själv tillträdde jag som chefredaktör den 1 augusti, och kan inte ta åt mig äran för succén, men det kan Kvällspostens övriga redaktion göra. Under ledning av redaktionschefen Christer El-Mochantaf och tf nyhetschefen Maria Rydhagen sprutade nyheterna ut på vår sajt, in i mobilen och ut i papperstidningen.

– Det var verkligen en intensiv nyhetssommar. Det är glädjande att läsarna väljer oss som första nyhetskälla, säger Christer El-Mochantaf. 

Christer El-Mochantaf, redaktionschef. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Kvällsposten är Sydsveriges primära nyhetskälla

Det befäster Kvällspostens ställning som Sydsveriges primära nyhetskälla.

Närmaste konkurrenten Sydsvenskan, med  503 000 läsare mobilt, en nivå som stått stilla under hela sommaren, har det betydligt tuffare.

Men är den här typen av sifferexercis viktig?

Svaret på den frågan är ett tveklöst ja. Förstaposition på marknaden innebär ökade intäkter från annonsörerna. Ökade intäkter från annonsörerna leder till bättre journalistik. Och bättre journalistik kommer alla er läsare till del.

För det är tufft nu på mediemarknaden. Ett par lokaltidningar runt om I Sverige har redan dukat under. Det är ingen allt för djärv gissning att fler dagstidningar går samma öde till mötes kommande år – om inte problemet med finansiering av den digitala journalistiken får en lösning.

Inga statliga pengar till Kvällsposten

För Kvällspostens del är det enkelt. Vi är en del av modertidningen Expressen och varken vi eller Expressen får presstöd, det vill säga statliga pengar. Vi klarar vår finansiering själva.

Själva fundamentet i verksamheten är läsarna. Därför reser jag denna höst runt i spridningsområdet och träffar så många av er som möjligt. Därför kommer det inom kort några nya satsningar som syftar till att göra tidningen ännu bättre. Håll utkik i närtid.

Missa inte – ladda ned Kvällspostens app

Till sist. Ett hett tips. Se till att alltid vara uppdaterad med det senaste. Ladda ner Kvällspostens app i mobilen. Det är enkelt. Och det är gratis. Då får du omedelbart veta när något angeläget inträffar i ditt närområde – oavsett om det handlar om nyheter, sport, tågkaos eller vad som nu händer.