Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Magnus Ringman

Maria Rydhagen, 49, är ny redaktionschef på Kvällsposten

KVÄLLSPOSTENS NYA REDAKTIONSCHEF. Maria Rydhagen, 49, tillträder tjänsten i dag. Foto: Jens Christian

Maria Rydhagen, 49, utses i dag till redaktionschef på Kvällsposten.

Det borgar för att journalistiken nu tar ytterligare kliv framåt.

Välkommen till nya jobbet, Maria!

Ni som troget läser Kvällsposten känner igen Maria Rydhagen och hennes vassa penna. Hon började jobba här redan 1997 och har haft flera funktioner på tidningen; reporter, krönikör, nyhetschef – och nu även redaktionschef.

Hon har alltid varit den typen av reporter som helst varit på plats ute där det händer, oavsett om det har handlat om dramatik som terrorattackerna i Norge eller intervjuer med människor som har varit med om ovanliga saker. Maria Rydhagen har varit på plats ute på fältet, lyssnat och rapporterat.

Redaktionschefen är tidningens nav

Redaktionschefen är på många sätt redaktionens nav. Redaktionschefen leder till dagliga journalistiska arbetet, men har även flera viktiga administrativa uppdrag som gör att tidningens inre liv fungerar.

Tillsammans med mig som chefredaktör lägger redaktionschefen den journalistiska rälsen som KvP-tåget sedan kör på.

Maria Rydhagen har flera strängar på sin lyra. Hon har skrivit två böcker, diktsamlingen ”Maria 13” (1983) och boken ”Tony Pallon & kärleken” (2008). 

 – Jag älskar Kvällsposten och har haft flera olika arbetsuppgifter här genom åren. Så det är naturligtvis ett drömjobb att vara tidningen redaktionschef, säger Maria Rydhagen.

– Tidningens svåraste och roligaste uppgift är att fånga upp de frågor som alla pratar om, och göra journalistik av det. Att berätta och förklara – och samtidigt vara smart och underhållande. När Kvällsposten är som bäst gör vi just det, säger hon.

Magnus Ringman: Nu fortsätter vi utveckla KvP

Kvällsposten fortsätter nu att utvecklas till en tidning som kommer ännu närmare er läsare. Alla medarbetare kommer under året att åka ut på en turné och träffa läsarna – ett arbete som inleddes i våras. Parallellt fortsätter vi att utveckla journalistiken så att tidningen ständigt känns aktuell och angelägen.

Än en gång; välkommen, Maria!

Magnus Ringman

Chefredaktör