Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Magnus Ringman

Här är Kvällspostens nya redaktionsledning

Magnus Ringman, chefredaktör. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Maria Rydhagen, nyhetschef. Foto: Byline
Johan Dolck Wall, sportnyhetschef. Foto: TOMAS LEPRINCE
Christer El-Mochantaf, redaktionschef. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Här är Kvällspostens nya redaktionsledning.

Tillsammans ska vi se till att din tidning blir ÄNNU bättre.

En redaktions inre liv är sällan något så speciellt spännande för andra än de närmaste berörda. Men jag vill ändå att Kvällspostens läsare ska veta hur tidningen kommer till. Och vem som fattar besluten.

Det är nu två månader sedan jag tillträdde som chefredaktör för tidningen. Vi har lanserat flera nya spännande koncept och artikelserier; ”Mitt liv” – reportageserien om spännande människor som gjort eller upplevt något ovanligt. Den uppmärksammade kampanjen ”Rädda våra stränder” – om erosion, nedskräpning och andra hot mot den sydsvenska kuststräcka som vi älskar. Artikelserien ”Guldkusten” om det segregerade Malmö.

Jag har varit på turné och träffat läsare på Ven, i Ystad, Höör, Kristianstad och senast Karlskrona. Rundresan fortsätter till fler sydsvenska städer under hösten. 

LÄS MER: Spännande människor, med spännande livsöden 

På måndag drar en ny kampanj i gång. Mer info om ett par dagar.

Det händer grejer. Och med den nya redaktionsledningen förbättras möjligheten för oss att ta ännu fler viktiga initiativ i syfte att förbättra Kvällsposten.

Här är min nya redaktionsledning:

Christer El-Mochantaf, 27, är tidningens redaktionschef. Hans ansvar är den dagliga driften av Kvällspostens journalistik. Christer har jobbat på Kvällsposten, GT och Expressen i fyra år. 2010 tilldelades han Lilla Augustpriset och 2015 fick han ”Gyllene Haldan” på Grävande journalisters gala.

Maria Rydhagen, 49, är Kvällspostens nya nyhetschef och säkerställer att tidningen är bäst digitalt varje minut – och dagligen kommer ut med den mest välmatade papperstidningen. Maria känner ni som en av Kvällspostens kolumnister. Hon har jobbat på Kvällsposten/Expressen i 20 år i många olika funktioner; samhällsreporter, nattreporter, nyhetschef med mera. Hon har haft en utställning på Malmö museer som heter ”Rosengård, en vanlig dag”, ett sätt att utveckla berättandet.

Johan Dolck Wall, 31, är biträdande nyhetschef på Kvällspostens sportredaktion. Han har jobbat på tidningen sedan 2010 och har jobbat som allmänreporter, nyhetschef, sportreporter och fotbollskrönikör. Johan säkerställer att Kvällsposten är nyhetsledande på sport som är mycket viktigt för tidningen.

Och så jag. Magnus Ringman, 48. Ny chefredaktör som tidigare jobbade 28 år på ärkekonkurrenten Aftonbladet. Hoppeligen ska jag tillföra nya perspektiv och idéer i kraft av min mångåriga erfarenhet av kvällstidningar. 

LÄS MER: Kvällsposten slår rekord – fler läsare än någonsin 

Men det allra viktigaste för mig och min nya ledning är du. Läsaren. Det är dig vi ska sätta i centrum. Kan säkert låta som en klyscha. Men det är det inte.

Våra läsare är på riktigt det viktigaste vi har och vårt tydliga fokus framåt.

Häng med oss på vår nya resa. Det här blir kul!