Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
 Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Federico Moreno

Vad ska Malmö göra om MFF tappar SM-guldet?

Publicerad

Vad gör vi om MFF förlorar det här kassaskåpssäkra guldet?

Jag har svaret.

Egentligen borde vi börja någonstans i det molntäcke som vissa kallar Eslöv.

Men varför skulle jag utsätta er för det?

Jag lyfter det här planet som vissa kallar krönika, så ser vi var vi hamnar.

Om ni tittar ut till vänster ser ni Malmöstadion, den riktiga alltså, en rå och kall höstdag i vad som känns som igår men bör ha varit någon gång i mitten av 00-talet.

Hade jag inte suttit på huk med huvudet mellan knäna efter bara två och en halv öl (jag hade inga imponerande alkoholvanor) så hade jag sett hur MFF-målvakten Mattias Asper (klädd i något som italienare hade kallat för långkallingar) drog ner Landskrona BoIS Jones Kusi-Asare i straffområdet.

Straffen ledde till en rejäl baksmälla hos varje närvarande MFF-supporter.

 

Chansen till första allsvenska guldet på sexton år var till synes borta med vinden.

Min vän, som kom från Eslöv, var så förbannad och deprimerad (över resultatet alltså, inte födelseorten, tror jag) att jag fick övertala honom att inte hoppa från Öresundsbron.

Istället gick vi och åt pommes.

Ni anar inte vad som hände sedan…

 

Jodå, någon månad senare lyckades MFF, närmast mirakulöst, vinna det där efterlängtade guldet.

Nu, över tio år senare, har det som då kändes som en bragd blivit vardag.

MFF dominerar allsvenskan och de andra lagen är statister i blockbustern ”MFF kammar hem guldet, 20:e uppföljaren”.

Många har glömt hur det var i Malmö, på den tiden då folk gick och käkade pommes sexton år i rad istället för att fira guld.

 

Jag hade gärna suttit här självsäker och hamrat på tangenterna som en sorglös spelman men någon måste ju faktiskt ställa sig upp i panik och påpeka att vi alla en dag ska dö och att MFF faktiskt kan tappa det här guldet.

MFF har tre matcher i rad utan vinst och de andra lagen ser en möjlighet att ändra slutet på det allsvenska manuset.

När min brorsa frågar vad som egentligen händer med MFF svarar jag gång på gång lugnt. De har bara somnat lite. Det är ju svårt att hålla sig vaken när man redan vet hur filmen slutar.

Men.

Men tänk om.

Men tänk om MFF tappar det här?

Har kommunen ens förberett ett kristeam inför ett sådant scenario?

Vart ska chockade Malmöbor vända sig?

 

Ett sätt att tackla en eventuell krasch är att redan nu utgå från att det kommer gå riktigt illa. Att allt redan är förlorat.

Varför njuta av att MFF defilerar in guldet i rena karnevalståget, när man kan lida och bli ett med sitt magsår?

Tänk vilken lättnad och överlevnadsglädje vi kommer att känna i slutet av säsongen om vi idag lurar oss själva att allt redan är förlorat.

 

Och om det verkligen går åt hel…singborg?

Då tröstar vi oss med pommes.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag