Erik Direkt

Tredje gången gillt för Lars Yngve

Foto: Christer Wahlgren

Prisad spjuver.          Lars Yngve den oefterhärmlige spjuvern och chefredaktören har äntligen fått Ystad kommuns kulturpris. Och som om inte det var nog är han dessutom nominerad till tidningen Resumés journalistpris "Guldkrattan".

 Lars Yngve ger ut tidningen Nya Upplagan och i höst utkom han med boken "Kossijissenamn". Boken är skriven på Österlenmål och därmed rena grekiskan för alla som inte kommer från bygden. Låt er dock inte skrämmas av detta utan gör ett försök. Hade det varit lite fart i de lokala studieförbunden hade man tagit fram ett studiematerial och startat studiecirklar i Österlenska.

 Nå, nu grattar denna spalt Lars Yngve och samtidigt tänker vi på hans hustru Maria – för det finns alltid en kvinna bakom framgångsrika män.

 Köp nu julklappar för pengarna och blir det nåt över har jag en gammal kortlek liggande...


Läser på          text-tv att två män är strandsatta på Kebnekaise. Sist jag hörde talas om någon som strandat på en bergtopp var Noak.


Alla kvinnor          i Norrbotten som är under 26 år ska få gratis preventivmedel – undra på att norrlands befolkning bara blir äldre.


Hört på Kåseberga byakrog:          I går tog jag två supar för jag hade ont i en tand – nu har jag ont i hela huvudet