Erik Direkt

Fuglesang gästar muntra resenärer

Foto: Christer Wahlgren

Det illustra och minst sagt beresta sällskapet Travellers Club i Malmö firar 75 år.

 Klubben har sedan 1936 enligt stadgarna haft till uppgift att främja sällskaplig sammanslutning mellan män, som rest eller vistats i utomeuropeiska länder, för att de må lära känna varandra och bliva i tillfälle att utbyta tankar och erfarenheter.

 För att bli invald i klubben krävs: att ha besökt minst tre utomeuropeiska världsdelar, man ska ha passerat ekvatorn och en av polcirklarna, att vara en fullt hedervärd man med oförvitligt gott anseende och icke vara glädjedödare utan trevlig sällskapsmänniska.

 Som ni förstår är det ett muntert sällskap med massor av mil i ryggsäcken.

 För att markera sitt jubileumsfirande har man nu i samarbete med Malmö högskola bjudit in en som verkligen gjort en långresa. Nämligen ingen mindre än självaste Christer Fuglesang.

 Han ska den 8 december med spännande illustrationer berätta från yttre rymden.

 Självklart lyfter vi på hatten och önskar Travellers Club i Malmö en trevlig och spännande resa.

 Själva kryper vi in i våra skrymslen och lite generat gömmer undan dia-bilderna från semestrarnas campingplatser.

 Bon Voyage!

Skånske Carlsson årets Johnny Bode-stipendiat

 Årets Johnny Bode-stipendium på 10 000 kronor har tilldelats sångaren, underhållaren, kompositören och textförfattaren Leif Carlsson.

 I juryns motivering heter det att Leif Carlsson "har en egenart både som estradör med sin svängiga stil men också i sitt låtskrivande. Med en humoristisk underton lyckas han förmedla både värme och ironi på ett kärleksfullt sätt."

 Sammanfattningsvis heter det att Leif Carlsson "på bästa sätt förvaltar sitt arv som äkta skånsk trubadur."

 Tidigare stipendiater har varit Anders Ekdahl, Anders Neglin, Anders Glenmark, Niklas Strömstedt, Gert Willy Berndt, Hans Alfredson, Nisse Hellberg, Bert Månsson, Michael Saxell, Jan Sigurd, Ale Möller, Danne Stråhed, Tobias Neumann, Hanna Åberg, Sven Kristersson, Margareta Nilsson och Bosse Saxell.

Till sist:

 Sätt nu inte kaffet i vrångstrupen men i dag är det faktiskt Internationella mansdagen. Dagen ska fira männens positiva bidrag till samhället.Bara så ni vet.