Ordtrollaren Mikael Neumann och dragspelsmästaren Lars Holm. Foto: Claes Westlin
Ordtrollaren Mikael Neumann och dragspelsmästaren Lars Holm. Foto: Claes Westlin
Erik Direkt

Väntar på rapporter från Chile

Publicerad
Uppdaterad
Flyr polarvintern. Just nu går musikanten och ordtrollaren Mikael Neumann och dragspelsmästaren Lars Holm och sprätter på Copacabana i Rio de Janeiro.
Malmöpågarna är på turné i Brasilien och Chile för att genomföra några konserter med skandinavisk musik.
Det rör sig om ett insamlingsprojekt till förmån för barn i samarbete med Skandinaviska kyrkan i Rio och konserthuset i Pucon i Chile.
Tre veckor ska de vara på resa.
Mikael och Lars har lovat komma med kortare rapporter från "kaffekontinenten".
Det tackar vi för och väntar med spänning.
Ja, en del drar hur långt som helst för att slippa den skånska polarvintern.
Premiäryra. I kväll är det premiär för en rad nyårsrevyer. Svedala och Arlöv bland andra.
I Arlöv hos Kent Nilsson blir det späckat med en rad kändisar och bland andra kommer Lasse Brandeby och Sven Melander att kolla föreställningen - de har ju bägge tidigare år medverkat i revyn.

Percy Nilsson och hans Lotta
kommer också och får det säkert roligare än "hemma" i hockeyladan.
Prisade för historisk kroginsats. "En historisk byggnad av stort värde för Staffanstorp har givits en omsorgsfull restaurering som medför ett kulturhistoriskt, estetiskt och verksamhetsmässigt tillskott vilka sammantaget lyfter närområdet, västra infarten, liksom tätorten och kommunen i stort."
Så låter det när Staffanstorps kommun prisar Anitha Sweder-Thorstensson och hennes make Sven-Olof (bilden) för deras insats för att "rädda" kommunens gamla anrika gästgivargård.

Grattis Anitha och Sven-Olof
- priset är en gjuten statyett men den har inte stelnat ännu.
Jazz i snapphanebygd. I morgon blir det jazzigt värre i Snapphanemetropolen Hässleholm. Tradjazzbandet Papa Bues Viking Jazzband och dansk-svenska bandet New Orleans Delight.
Hässleholms konserthus i morgon klockan 18.
Hört på Kåseberga byakrog: Har du hört att Sveriges radios P3 med nya programmet Humorhimlen Lab ska testa och hitta nya komikertalanger?
- Det räcker väl om man ställer upp en mikrofon i riksdagshuset.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag