Lars-Göran Larsson på Lönnkrogen.
Lars-Göran Larsson på Lönnkrogen.
Erik Direkt

Skratta och förläng livet hos Ottsjökocken

Publicerad
Uppdaterad
Här är momsen rena nöjet. Det har varit mycket dividerande om den så kallade restaurangmomsen den sista tiden.
Lägre skatt ska tydligen ge en förfärlig massa mer arbetstillfällen.
En som inte kan räkna med ett lyft med denna sänkning är Lars-Göran Larsson - alltså Ottsjökocken i egen hög person.
Han driver sedan 14 år tillbaka sin Lönnkrog i Skårbytrakten, inte långt från Ystad.
Jo, att inte han märker av sänkt krogmoms beror på att man som gäst på Lönnkrogen borde få betala nöjesskatt.
Förutom Ottsjökockens specialfyllda buffé bjuder han också på en pratshow som inte går av för hackor.
Nu är jag en luttrad krogätare, så jag misstänker att Lars-Göran är listig nog att få gästerna att skratta sig fördärvade och därmed inte orkar angripa buffébordet ordentligt.
Nyligen besökte jag Lönnkrogen och så roligt har jag inte haft sedan jag såg Kenneth Milldoff gestalta en berusad länsman i Bertold Brechts pjäs Herr Puntila och hans dräng Matti, när den gick på Marsvinsholms uteteater.
***
Östens favoritlimerick. I förrgår kunde Bengt Almkvist och hans Johannamuseum slå upp portarna till årets Östen Warnerbring-utställning.
I samband med öppnandet medverkade huspianist, Jan Andrén. Dagen till ära kunde ju inte Jan låta bli att nämna Östens favoritlimerick:
En tjusig madam från Tasjkent
vars man råka’ va’ impotent
Hon sa’ när hon vakna’
och såg allting slakna
Nu ringer jag Skånska Cement

***
Lönande idé. Linda Andersson på Lögnäs gård i Laholmstrakten behövde utveckla sitt företag och hon kom på den lysande idén att skapa ett Lanthotell. Det har hon inte ångrat.
I dag omsätter hon sju miljoner kronor och har dessutom nominerats till Årets spjutspets 2011.
Tävlingen Årets spjutspetsföretag finansieras av LRF.
24 maj vet Linda om hon vunnit och blivit 100000 kronor rikare.
Vi håller tummarna.
***
Eldigt värre med MSO. I dessa Valborgstider brassar Malmö symfoniorkester på med en rejält eldig torsdagskonsert 5 maj.
Mexikansk, argentinsk och fransk musik med spansk touch.
Göran Söllscher, gitarr och Per Arne Glorvigen, bandoneon är solister. Venezuelanen Diego Matheuz, en ung talang sprungen ur det musiksociala projektet El sistema, dirigerar konserten som också görs i Växjö konserthus i morgon.
På lördag är det dags för spelårets sista Nallekonsert med Manne & Maria.

Hört på Vesterbro
Hvis økonomer var gode til forretninger, ville de være millionærer i stedet for rådgivere
for millionærer.

Till sist...
I morgon är det 20 år sedan Carola Häggkvist vann Eurovision Song Contest i Rom med Fångad av en stormvind. Den skrevs av Stephan Berg och det ska vi självklart inte glömma.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag