Erik Direkt

I kallaste laget

Publicerad
Uppdaterad
Snacka om vinter. Per Ohrberg, till vardags teknikchef på TV4 i Sydsverige, fick sig ett gott skratt när han häromdagen stannade till vid Statoilmacken i halländska Snapparp.
- När till och med spolarvätskan inte pallar för kylan - då är det baske mig kallt - eller är det rent av bara vatten i pavorna, filosoferar den gode Per.
I vilket fall som helst, här har ni Pers bildbevis.

Tung Zorn. I dag är det 150 år sedan en av Sveriges största konstnärer kom till jorden.
Anders Zorn har som ingen annan gett oss bilden av forna tiders rundhylta kullor och vackra landskapsmålningar.
Tennisoraklet Björn Hellberg var med och tog fram ett bokverk om Anders Zorn
och i samband med det intervjuades de dalkullor som suttit modell för den
store konstnären.
Nu var de ju inte helt purunga längre.
Och när Hellberg frågade en av kullorna hur de mindes Anders Zorn funderade hon
en stund, sen kom svaret:
- Tung...

Inget oväntat besök. - I Smedstorp, Österlens mittpunkt, känt från Gevalias kaffereklam har vi inte bara insnöade tåg, hälsar GunVald.
- I väntan på Smedstorps klimatsmarta Konstpromenad i påsk underhåller vi oss 6 mars med Picknick-jazz under ledning av Peter Lind and the Cabaret Band, från Uppsala.
I bandet ingår Smedstorps egen jazzlegend Mats Josephson på trombon.
Temat denna gång är "Louis Armstrong i våra hjärtan".
Vill du veta vad som händer i Smedstorp ska du in på www.smedstorp.se.

OS i Svalöv. Sportintresserade som vill se OS på storbild ska besöka Sveriges enda biosalong där det är möjligt att följa SVT:s alla OS-sändningar.
- Vill du veta mer, gå in på www.kulturhusetsvalov.se, hälsar ansvarige Niclas
Nornemark.

Rätt torsdag med New Orleans-takter. Det är först torsdag nästa vecka, 25 februari, som New Orleanstrion Joakim Falk, Peter Nydahl och Niklas Bodin spelar på Medborgarhuset i Eslöv. Och inte i dag som spalten påstod häromdagen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag