Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Björn Ranelid

Nu delar alla sorgen och smärtan med Dantes familj

Många sörjer Dante och känner med hans familj. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Dante hittades under lördagen. Nu sörjer hela Sverige den döde pojken.
Björn Ranelid är krönikör i Kvällsposten.

Kärleken räknar inte kromosomer. 

Kärleken stavar aldrig fel, ty den behärskar alla språk. 

Varje barn är en droppe bläck som kan färga alla världens hav. 

De goda och snälla människorna var efterlysta överallt utom i radion och nu kom de självmant till staden Falkenberg för att söka en pojke vid namn Dante. 

De kom en och en, men de blev till en stor familj och dess namn var Kärlek. Människorna har sår av ljus som inte läker och det är en seger över mörkret. 

Bär ditt barn som den sista droppen vatten. Du kan inte skriva de orden vackert, om du knyter din hand i vrede, hat eller ondska.

Barnen är soldater i världens största armé och de har endast sina hjärtan som vapen. Barnen är till låns och alla rikedomar i pengar förtvinar när de kommer tomhänta och barfota och möter våra ansikten. Var stilla och tyst och begrunda dessa ord, ty de är skrivna med kärlekens alfabet.

Alla och envar ser vi Dante när han går med sin hund och de lägger sig att sova i våra hjärtan. Vi är alla en moder och en fader, en syster och en broder i denna stund.

Vi går långt för att upptäcka mirakler och glömmer bort att de finns inom oss. Där är kärleken till din nästa. Varje människa existerar i endast ett exemplar och när hon är borta kan hon inte ersättas av någon annan. Så lyder världens viktigaste mening.

Larm och sorg tystnar på gator och torg. 

Det råder landssorg i Sverige och det är inte en konung eller drottning som har dött. Den som befaras vara död är en liten pojke vid namn Dante som vandrar med en hund resten av våra liv.

Miljoner hjärtan i Sverige växer och överskrider gränserna mellan mitt och ditt och allas barn. 

Kranskärlen lägger sig över kartan som floder, åar och små bäckar i hela riket.

Nu delar alla sorgen och smärtan med Dantes familj.