Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Björn Ranelid

När en moder mördas borde alla kyrkklockor i Sverige dåna

”När en moder som håller sitt barn i famnen mördas på en öppen gata i Malmö borde alla Sveriges kyrkklockor dåna.”
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

När en moder som håller sitt barn i famnen mördas på en öppen gata i

Malmö borde alla Sveriges kyrkklockor dåna och alla flaggor halas på halv stång

och det borde hållas en tyst minut i alla städer, byar och minsta ställe där

människor bor och lever, ty det är krig i riket Sverige.

Det är hög tid att vi avskaffar den epidemiskt spridda utsagan att alla människor är lika mycket värda. Det må vara så när ett litet oskyldigt barn är fött, men senare i livet gäller vad denna individ, flicka eller pojke, kvinna eller man gör med sitt liv. Hur de förvaltar sin tid på Jorden i förhållande till sin nästa, medmänniskan.

Mördaren är inte lika mycket värd för mänskligheten som en självuppoffrande moder med sex barn, en individ som skänker bort miljarder till välgörande ändamål eller en läkare utan gränser. Mördaren är inte lika mycket värd som den kvinnliga läkaren med barnet i sin famn som han dödade på en öppen gata i Malmö.

”Det skedde måndagen den 26 augusti år 2019. Stålpennan rispar in den dagen i mitt minne och det skall stanna kvar resten av mitt liv.”
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

I klimathysterins tidevarv må Jordens temperatur ha stigit en ynka grad Celsius på ett hundra år, men nu gäller kokpunkten i Sverige. Ställ in alarmklockan i Sveriges riksdag och väck de sovande politikerna. Slit bort öronpropparna och tag bort skygglapparna från deras ögon.

Det skedde måndagen den 26 augusti år 2019. Stålpennan rispar in den dagen i mitt minne och det skall stanna kvar resten av mitt liv. Det var en ren avrättning. Skottet träffade i huvudet. Dådet ägde rum i Slottsstaden och inte på Rosengård eller på Lindängen i Malmö, men samtidigt hände det i hela landet Sverige. Kvinnan var och är utbildad läkare, ty det kan ingen kallblodig mördare ta ifrån henne.

Kriget i Sverige fortsätter. Polisen och allmänheten är på ena sidan och mördarna, narkotikalangarna, våldtäktsmännen, vapenkurirerna, bedragarna av olika slag och rånarna på den andra.

Sveriges ärkebiskop heter Antje Jackelén och hon föddes i dåvarande Västtyskland. Hon är således invandrare. Jag har inte läst eller hört henne tala om den mer eller mindre organiserade brottsligheten som lägger sin olagliga hand över riket. Är inte kyrkan intresserad av vad som sker i Sverige?

En enfaldig skribent i Göteborgs-Posten påstod i en artikel att jag fallit i sverigedemokraternas och populisternas fälla. Han har fel och han hade förlorat alla debatter med mig, om han haft modet att möta mig ansikte mot ansikte med ord i levande form.

Jag skrev ett öppet brev till Jimmie Åkesson på tre sidor i Dagens Nyheter dagen före riksdagsvalet 2014. Där klargör jag var jag står ideologiskt i förhållande till Sverigedemokraterna. Ni finner det brevet på Internet.

En liga rånade ungdomar och tvingade sina offer att tacka dem när de tog ut pengar på de bestulnas bankomatkort. Det inträffade i förra veckan. Det räckte inte med att dessa gangstrar stal pengar från unga människor; de ville dessutom förödmjuka och förnedra de drabbade ytterligare.

Personal ur räddningstjänsten stenades och hindrades att släcka bränder i området Brandkärr i Nyköping i förra veckan och styrkan måste tillkalla förstärkning. Samtidigt sattes bildäck i brand.

Massmördarna Tore Hedin, Johan Filip Nordlund, Mattias Flink och Tommy Zethraeus var alla födda i Sverige.

Detsamma gäller för John Ausonius och Peter Mangs. De är och var individer med ett personligt ansvar för sina handlingar.

Johan Filip Nordlund dömdes till döden och halshöggs med en bila. Tore Hedin begick självmord genom att dränka sig. En 61-årig hemmansägare sköt ihjäl fyra personer och dömdes till sluten psykiatrisk vård och de övrigas straff blev livstid i fängelse.

En 18-årig beredskapsarbetare mördade elva och försökte ta livet av ytterligare sexton patienter på Östra Sjukhuset i Malmö. Han är därmed den person i Sverige som dödat flest människor. Han föddes och levde i Sverige och han kommer således inte från Syrien, Irak, Afghanistan eller ett afrikanskt land.

Polismördaren Jackie Arklöv föddes visserligen i Liberia, men han kom till Sverige när han var tre år och adopterades av en svensk familj i Norrland. Hans kompanjoner Tony Olsson och Andreas Axelsson är födda i Sverige och har bott här hela sina liv.

Således: De grövsta brotten som begåtts i Sverige de senaste femtio åren har nästan utan undantag utförts av personer som är och var födda i landet. De var inte invandrare. Jag vill rikta sökarlampan på individen och inte gruppen.

Politiker och debattörer brukar slappt och obegåvat tala och skriva om att det är farligt och destruktivt att sätta den ena gruppen mot den andra. Det gör inte jag nu och det gjorde jag inte heller i mina två artiklar om kriget i Sverige.

Det är alltid den enskilda personen och människan som är skyldig och det gäller även när flera personer i en grupp begår mord eller rånar en bank eller gör inbrott i hus och lägenheter. Om den enskilde individen inte hade bejakat och medverkat i handlingen, så hade det inte funnits någon grupp. 

”Människor som bor i Rosengård i Malmö, Biskopsgården i Göteborg och Rinkeby i Stockholm har tak över huvudet.”
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Jag vill även komma åt det dumma och falska bruket av begreppet och ordet utanförskap. Det skrev jag om i min första artikel som handlade om kriget i Sverige.

Människor som bor i Rosengård i Malmö, Biskopsgården i Göteborg och Rinkeby i Stockholm har tak över huvudet; de har tillgång till rinnande rent vatten, elektricitet, fungerande kök, tvättstugor, lekplatser för barnen, för- och grundskolor samt gator att vistas fritt på.

Det vore mer relevant att påstå att flera hundratusen infödda svenskar under trettio-, fyrtio- och femtiotalen bodde i lägenheter som saknade badrum, vattenklosetter, riktiga kök, tvättstugor och utrymmen för barnrika familjer.

Ponera att Sveriges statsminister mördades av en infödd svensk man, kanske med anknytning till en statlig myndighet eller om det var en vettvilling från en liten ort i riket?

Sveriges mest anrika och kända invandrarfamilj bär efternamnet Bernadotte och den är bördig från Frankrike. Carl XVI Gustafs anfader var den franske marskalken Jean Baptiste Bernadotte. Carl Gustafs hustru hette Silvia Sommerlath som flicka och hon föddes i Tyskland och bodde många år i Brasilien innan hon blev drottning av Sverige. Hon är således mångkulturell.

Invandrare som kom från Jugoslavien, Chile, Grekland, Argentina och Italien på det sena femtiotalet och på sextio- och sjuttiotalen var i huvudsak skötsamma, arbetande människor som lärde sig det svenska språket och betalade skatt på sina inkomster. Det gjorde rätt för sig som individer.

Ensamkommande ynglingar från Syrien och Afghanistan som saknar uppehållstillstånd, bostad och arbete i Sverige skall tas om hand och sättas i skola. Om de inte accepterar detta måste de ställas inför ultimatum och lämna landet.

Så länge de inte har giltiga papper och arbeten är de hänvisade till olika former av brott. De håller sig undan myndigheterna och gäckar polisen. Allmänheten riskerar att drabbas av deras kriminella handlingar.