Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flydde barfota från tullkriminalare

De tre männen skulle ta emot 340 kilo cannabis, men deras kurir hade blivit upptäckt.
Trots att en tullkriminalare i stället satt i bilen lyckades en av männen fly - barfota.
Nu söker tullen efter den misstänkte 24-åringen Flamur Beqiri i kvällens "Efterlyst".
Cannabisbeslaget är ett av de största som har gjorts i tullverkets historia. Gatupriset för partiet om 340 kilo beräknas till drygt 20 miljoner kronor.
Redan när kuriren kom till Helsingborg den 30 augusti lyckades tullpersonalen upptäcka knarket. Det låg gömt bland möbler i bilen och kuriren greps direkt.
Tullkriminalens spanare bestämde sig för att försöka få tag på de andra gärningsmännen. De körde kurirbilen till mötesplatsen vid Midhem i Malmö och parkerade.

Tappade skor

Efter ett tag körde en mörkblå Golf fram och parkerade i närheten. En man kom fram och tog kontakt med kuriren, upptäckte att något var fel och sprang därifrån. Men i flykten tappade han båda sina skor - ett par Nike air.
Han sprang barfota förbi in bakom McDonalds och fortsatte över gräsmattan mot Statoil bort mot bussarna. Sedan korsade han Lundavägen, Hornsgatan och Höstgatan och sprang i riktning Värnhem, troligtvis via Östervärnsgatan.

Två greps vid bilen

De två andra männen kunde gripas vid bilen. Där hittade tullen också den flyende mannens id-handlingar. Mannen som tullverket i Malmö nu söker är 24-årige Flamur Beqiri. Han är 179 cm lång med normal kroppsbyggnad, och skriven i Malmö.
I kvällens "Efterlyst" uppmanas den som har uppgifter om 24-åringen att ta kontakt med tullverket i Malmö. Man är även intresserade av var bilen, en Volkswagen Golf årsmodell 2007, har varit tidigare under dagen.

Fotnot: Efterlyst sänds 21.00 i TV3 i kväll.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!