Berusad naken politiker simmade från polisen

Publicerad
Uppdaterad
KALMAR. Berusad tömde den välkände kommunpolitikern en sommarstuga på gods och försökte tända eld på den.
När polisen kom försökte han fly genom att simma.
Nu åtalas politikern för försök till mordbrand och stöld.
Politikern är en lokalt välkänd profil och har flera ansvarsfyllda uppdrag i en kommun i Kalmar län. I vanliga fall är han en sansad offentliganställd, men nu har han åtalats för försök till mordbrand och stöld och riskerar fängelse. Förra sommaren hade han fastat i en hel vecka som ett led i en bantningskur.

Blev helt galen

När han äntligen fick äta och dricka vräkte han i sig spaghetti och köttfärssås som han sköljde ned med öl, vin och konjak - och blev helt galen. Själv minns han ingenting mer än att någon har plockat upp honom naken ur sjön. Men av polisrapporterna framgår att mannen tömt en sommarstuga som han disponerade på diverse gods och dess-utom försökt sätta eld på den genom att vrida upp alla plattor på max och ställa grytor med olja på dem.

Hoppade i vattnet

Politikern har lastat stöldgodset i en roddbåt, men just som han skulle lägga ut kom den lokale polismannen till platsen och grep tag i fören. Då hoppade politikern i vattnet, sedan han tagit av sig kläderna, och började i en imponerande fart att simma från platsen. Polismannen hoppade i båten och rodde efter. Jakten fortsatte ett bra tag innan politikern kom till land och där springande gjorde en kringgående rörelse innan han kastade sig i vattnet igen för en ny simtur undan ordningsmakten.

Aktar sig för fasta

Polismannen hoppade emellertid i roddbåten igen, fick nytt korn på den nakne rymligen - som nu var uttröttad - och drog upp denne. Politikern är rätt skamsen och aktar sig för att i framtiden fasta och sedan vråläta och dricka.
Torsten Lindberg
Torsten Lindberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag