21-åring nära döden efter knivhuggen

Publicerad

KRISTIANSTAD. Den 21-årige mannen fick livshotande skador av knivhuggen han fick i bröstkorg och buk. Polisen är förtegen om mordförsöket.

- Allt tyder på att något gammalt groll ligger i bakgrunden, säger polisens informatör Ewa-Gun Westford.

Efter vad som framkommit befann sig 21-åringen i en bil på Stadshusgatan i Hässleholm på tisdagseftermiddagen när han överfölls av någon som vill komma åt honom.

Det är oklart om 21-åringen var passagerare eller framförde fordonet. I vilket fall har han inget körkort och i bilen fanns ytterligare två eller tre personer.

- Vad vi vet är att en person kommit fram till bilen och riktat in sig på just 21-åringen, säger Ewa-Gun Westford.

Om knivhuggen utdelats när 21-åringen satt i bilen eller ute på gatan vill polisen inte kommentera.

- Tydligen har gärningsmannen försökt dra ut honom ur fordonet, säger polisens informatör.

21-åringen fick ta emot flera knivhugg, dels i buken och bröstkorgen men också i ena benet. De som var med honom körde honom svårt blödande till lasarettet i Hässleholm. Men därifrån skickades han med ambulans till Centralsjukhuset i Kristianstad.

- Hans skador var livshotande, men hans tillstånd har sedan dess stabiliserats. Men han vårdas fortsatt på intensivvårdsavdelningen, säger Ewa-Gun Westford.

Ett kort förhör kunde hållas med 21-åringen i går eftermiddag innan han skulle genomgå en operation.

Vad som framkom där vill polisen inte säga något om.

- Nu ska förhör hållas med vittnen och bilen som de färdades i ska genomgå en teknisk undersökning, säger Westford.

Eva Sternäng
Eva Sternäng

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag