Till salu. I april 2013 lades Zlatans drömvilla ut på bostadssajten Hemnet. Huset är dock fortfarande, efter 696 dagar, till salu. Kanske är det prislappen på omkring 30 miljoner kronor som avskräcker. Foto: Residence.seTill salu. I april 2013 lades Zlatans drömvilla ut på bostadssajten Hemnet. Huset är dock fortfarande, efter 696 dagar, till salu. Kanske är det prislappen på omkring 30 miljoner kronor som avskräcker. Foto: Residence.se
Till salu. I april 2013 lades Zlatans drömvilla ut på bostadssajten Hemnet. Huset är dock fortfarande, efter 696 dagar, till salu. Kanske är det prislappen på omkring 30 miljoner kronor som avskräcker. Foto: Residence.se
Privat område. Den som köper huset får förutom 13 superlyxiga rum och ett nyrenoverat boende även möjligheter till ett liv i avskildhet. En stenmur håller effektivt nyfikna blickar borta. Foto: Ludvig Thunman/Kvp/ExpressenPrivat område. Den som köper huset får förutom 13 superlyxiga rum och ett nyrenoverat boende även möjligheter till ett liv i avskildhet. En stenmur håller effektivt nyfikna blickar borta. Foto: Ludvig Thunman/Kvp/Expressen
Privat område. Den som köper huset får förutom 13 superlyxiga rum och ett nyrenoverat boende även möjligheter till ett liv i avskildhet. En stenmur håller effektivt nyfikna blickar borta. Foto: Ludvig Thunman/Kvp/Expressen
Zlatan med frun Helena Seger. Foto: Francois MoriZlatan med frun Helena Seger. Foto: Francois Mori
Zlatan med frun Helena Seger. Foto: Francois Mori
Gillar Åre. Zlatan och hans familj har även byggt sig en exklusiv fjällstuga i Åre. Så här såg det ut när huset höll på att färdigställas. Foto: Erik WestbergGillar Åre. Zlatan och hans familj har även byggt sig en exklusiv fjällstuga i Åre. Så här såg det ut när huset höll på att färdigställas. Foto: Erik Westberg
Gillar Åre. Zlatan och hans familj har även byggt sig en exklusiv fjällstuga i Åre. Så här såg det ut när huset höll på att färdigställas. Foto: Erik Westberg
Förklarar sig. I boken "Jag är Zlatan" förklarar superstjärnan själv hur det gick till när han köpte den rosa patriciervillan på Ribersborg i Malmö.Förklarar sig. I boken "Jag är Zlatan" förklarar superstjärnan själv hur det gick till när han köpte den rosa patriciervillan på Ribersborg i Malmö.
Förklarar sig. I boken "Jag är Zlatan" förklarar superstjärnan själv hur det gick till när han köpte den rosa patriciervillan på Ribersborg i Malmö.

Zlatans lyxvilla har stått öde i 696 dagar

Publicerad

För knappt två år sedan lade Zlatan ut sin villa i Malmö till försäljning.

Sedan dess har det magnifika huset stått öde.

– Jag har skrivit på ett sekretessavtal och får inte uttala mig om det här, säger Jan Lundqvist på Residence Fastighetsmäkleri.

Den lyxiga jättevillan har ett drömläge på exklusiva Ribersborg i västra Malmö. Det glittrande Öresund ligger bara en välriktad frispark bort och det tar max ett par minuter att knalla från villan ner till "Ribbans" mjuka sandstränder.

Zlatan Ibrahimovic och sambon Helena Seger köpte huset kontant hösten 2007, själva köpprocessen är vida omtalad. Familjen knackade helt enkelt på hos dåvarande ägaren och bad att få köpa huset.

30 miljoner kronor senare var affären klar.

"Vi beslöt att inte ge oss. Kanske rentav att ge dem ett offer they couldn't refuse", skriver den Malmöfödde fotbollstjärnan själv i sin bok "Jag är Zlatan".

Snart efter köpet förvandlades huset och tomten till en byggarbetsplats. Den rosa fasaden byttes ut och den 13 rum stora villan fick efter ett par års intensiv renovering en sober, duvgrå fasad.

Renoverat för 20 miljoner

Exakt hur mycket renoveringen kostade är oklart, men enligt tidigare uppgifter till Kvällsposten rör det sig om i alla fall 20 miljoner kronor.

Zlatan och hans familj har vid flera tillfällen haft den stora patriciervillan som sin tillflyktsort när de varit i Sverige men i mars 2012 meddelade familjen att de tänkte sälja sitt drömboende.

Knappt ett år senare, i april 2013, lades villan ut på bostadssajten Hemnet och gjorde omedelbart stor succé, intresset för hur Sveriges störste fotbollsspelare bor var enormt.

I annonsen för 13-rumsvillan framgick bland annat att huset hade en boarea på 442 kvadratmeter, en biarea på 394 kvadrat och huset beskrevs som "magnifik"

Prislappen har aldrig gjorts officiell, men att det handlar om pengar i storleksordningen närmare de 30 miljoner Zlatan köpte det för är högst troligt.

– Det kommer att säljas för mer än vad han köpte det för, sa mäklaren Jan Lundqvist på Residence Fastighetsmäkleri när huset hamnade på Hemnet.

"Tar tid"

I dag är huset inte kvar på Hemnet längre och det har nu gått 696 dagar sedan det lades ut offentligt på marknaden. Men enligt fakta från Lantmäteriet är Zlatan fortfarande ägare till fastigheten.

Kanske är det vara prislappen som har hållit spekulanterna borta.

– Sådant här tar tid speciellt när man är uppe på en helt ny prisnivå som ingen tidigare har varit uppe i, har mäklaren Stefan Cronholm, som tidigare sålt villan, sagt till Kvällsposten.

Han berättar att han under ett års tid visade paret Ibrahimovic olika objekt i Malmö och att han tipsade om den aktuella villan också - men att Zlatan sedan valde att göra affär på egen hand.

– Jag minns att jag sa till honom att det var minst tio miljoner för mycket. Jag sa också att de skulle veta det var en ganska publik plats och inga jättehöra murar runtomkring. Men det har man ju sedan åtgärdat genom att sänka tomten betydligt, fast det är sådant som kostar mycket pengar.

Transparent marknad

Enligt Stefan Cronholm har ingen fastighet i området varit i närheten av det försäljningspris Zlatan tros begära. Bara i något fall har husen i grannskapet kostat uppåt 15-20 miljoner kronor.

– Marknaden är väldigt transparent och det är numera enkelt att checka av vad en fastighet ska kosta. Malmö är inte heller den dyraste platsen i Skåne, i Helsingborg till exempel går det att få ut mer för villorna.

Under tiden är det dock ingen bostadskris för Zlatan, Helena och sönerna Vincent och Maximilian.

För närvarande bor familjen i en drömvåning i Paris sextonde arrondissemang och Zlatan uppges dessutom ha tillgång till fastigheter i bland annat New York, Milano, Miami och Stockholm.

Redan 1987 såldes Zlatans villa i Malmö för rekordpris vilket Kvällsposten skrivit om tidigare.

Magnus Andersson
Magnus Andersson
Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag