Zlatans hus måste säljas till rekordpris

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic lyckas inte sälja sin drömvilla vid Ribersborg i Malmö.

Kanske är det priset som stoppar affären?

För att Zlatan och Helena Seger inte ska förlora på affären måste de sälja för ett rekordpris.

– Inget hus i Malmö har sålts för prislappen 50-60 miljoner, säger mäklaren Fredrik Cronholm.

Det var för ett knappt år sedan som Zlatan och Helena Seger meddelade att de tänkte lämna Malmö. Anledningen sades bland annat vara att man inte tyckte att man fick vara privata vid villan i Malmö.

Men trots att den nu har gått 336 dagar sedan beskedet om flytten kom, så har den 500 kvadratmeter stora villan fortfarande inte bytt ägare.

Zlatan köpte villan för 30 miljoner 2007. Han knackade på i villan och bad att få köpa den, trots att ägaren inte hade tänkt sälja.

Svårt att få igen

Renoveringarna som han och Helena Seger har låtit göra sedan dess anses ha kostat omkring ytterligare 20 miljoner.

Men att paret skulle kunna ingen han skulle kunna få tillbaka sina investerade kronor tror inte experter som Kvällsposten har pratat med:

– Jag har svårt att tänka mig att de får tillbaka de pengarna när de säljer, har mäklaren Stefan Cronholm tidigare sagt till Kvällsposten.

Renoveringen som först var beräknad till omkring 8 miljoner, tros alltså ha slutat på mer än det dubbla. Bland annat ska paret ha köpt ett badkar för 275 000 kronor. Den mosaikklädda utomhuspoolen ska ha kostat uppemot en och en halv miljon.

Långt ifrån

Mäklaren Fredrik Cronholm säger att det är omöjligt att sätta en prislapp på huset utan att ha sett exakt vad som gjorts. Men att huset skulle kunna säljas för 50 till 60 miljoner ser han som osannolikt.

– Inget hus i Malmö har sålts för den prislappen, utan det är en rätt så bra bit därifrån om vi pratar privata hus, säger Fredrik Cronholm.

Sommaren 2011 såldes en villa på runt 300 kvadrat två hus från Zlatans för 19 miljoner kronor. Samma år såldes även ett annat hus på Zlatans gata på 455 kvadratmeter för 17 miljoner kronor.

– Priserna har legat mellan 7 miljoner för de billigaste med en toppnotering på 19 miljoner i området, säger Fredrik Cronholm.

Många går i arv

Sedan dess har marknaden också gått ner något.

– Men sedan kan man säga att Fridhemsområdet lever sitt eget liv, säger Fredrik Cronholm.

Enligt Fredrik Cronholm säljs det är relativt litet antal fastigheter i området. Många av husen kommer dessutom aldrig ut till försäljning utan går direkt i arv.

– Det är så pass speciella fastigheter som kanske säljs en gång vart hundrade år och det gör att de blir väldigt attraktiva när de väl kommer ut på marknaden, säger Fredrik Cronholm.

Zlatan som just nu bor i Paris, har också ett hus i Dubai och Vaxholm samt lägenheter i New York och Milano. Att Zlatans kändisfaktor skulle kunna trissa upp priset kan Fredrik Cronholm bara se som en av många faktorer.

– Det skulle kunna ha en viss effekt, men grundvärdena är ändå att huset är vad det är och var det ligger, säger han.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag