Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zlatans hus måste säljas till rekordpris

Zlatan Ibrahimovic lyckas inte sälja sin drömvilla vid Ribersborg i Malmö.

Kanske är det priset som stoppar affären?

För att Zlatan och Helena Seger inte ska förlora på affären måste de sälja för ett rekordpris.

– Inget hus i Malmö har sålts för prislappen 50-60 miljoner, säger mäklaren Fredrik Cronholm.

Det var för ett knappt år sedan som Zlatan och Helena Seger meddelade att de tänkte lämna Malmö. Anledningen sades bland annat vara att man inte tyckte att man fick vara privata vid villan i Malmö.

Men trots att den nu har gått 336 dagar sedan beskedet om flytten kom, så har den 500 kvadratmeter stora villan fortfarande inte bytt ägare.

Zlatan köpte villan för 30 miljoner 2007. Han knackade på i villan och bad att få köpa den, trots att ägaren inte hade tänkt sälja.

Svårt att få igen

Renoveringarna som han och Helena Seger har låtit göra sedan dess anses ha kostat omkring ytterligare 20 miljoner.

Men att paret skulle kunna ingen han skulle kunna få tillbaka sina investerade kronor tror inte experter som Kvällsposten har pratat med:

– Jag har svårt att tänka mig att de får tillbaka de pengarna när de säljer, har mäklaren Stefan Cronholm tidigare sagt till Kvällsposten.

Renoveringen som först var beräknad till omkring 8 miljoner, tros alltså ha slutat på mer än det dubbla. Bland annat ska paret ha köpt ett badkar för 275 000 kronor. Den mosaikklädda utomhuspoolen ska ha kostat uppemot en och en halv miljon.

Långt ifrån

Mäklaren Fredrik Cronholm säger att det är omöjligt att sätta en prislapp på huset utan att ha sett exakt vad som gjorts. Men att huset skulle kunna säljas för 50 till 60 miljoner ser han som osannolikt.

– Inget hus i Malmö har sålts för den prislappen, utan det är en rätt så bra bit därifrån om vi pratar privata hus, säger Fredrik Cronholm.

Sommaren 2011 såldes en villa på runt 300 kvadrat två hus från Zlatans för 19 miljoner kronor. Samma år såldes även ett annat hus på Zlatans gata på 455 kvadratmeter för 17 miljoner kronor.

– Priserna har legat mellan 7 miljoner för de billigaste med en toppnotering på 19 miljoner i området, säger Fredrik Cronholm.

Många går i arv

Sedan dess har marknaden också gått ner något.

– Men sedan kan man säga att Fridhemsområdet lever sitt eget liv, säger Fredrik Cronholm.

Enligt Fredrik Cronholm säljs det är relativt litet antal fastigheter i området. Många av husen kommer dessutom aldrig ut till försäljning utan går direkt i arv.

– Det är så pass speciella fastigheter som kanske säljs en gång vart hundrade år och det gör att de blir väldigt attraktiva när de väl kommer ut på marknaden, säger Fredrik Cronholm.

Zlatan som just nu bor i Paris, har också ett hus i Dubai och Vaxholm samt lägenheter i New York och Milano. Att Zlatans kändisfaktor skulle kunna trissa upp priset kan Fredrik Cronholm bara se som en av många faktorer.

– Det skulle kunna ha en viss effekt, men grundvärdena är ändå att huset är vad det är och var det ligger, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!