Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zhengs fru rånad – framför ögonen på nioårige sonen

Zhengs restaurang rånades av en knivbeväpnad och maskerad gärningsman.
Foto: Brottscentralen
Rånet inträffade på familjens restaurang i centrala Eslöv.
Foto: Ronny Johannesson

När Zheng hörde sin fru Mais skrik förstod han att något var fel.

Synen han möttes av var en knivrånare som hotade till sig restaurangens kassa – framför ögonen på parets nioårige son.

– Jag springer efter honom och jagar honom längs hela gågatan, säger Zheng om dramat.

Zheng Zhang och hans fru Mai driver en restaurang i centrala Eslöv. 

På tisdagskvällen strax innan stängningstid stormade plötsligt en maskerad man in och knivhotade Mai.

Händelsen utspelade sig framför ögonen på sonen Kai som satt vid ett bord intill och spelade spel på sin mobiltelefon.

– Jag var i köket när min fru ropar på mig. Direkt hör jag på hennes röst att det är någonting som inte stämmer, så jag rycker åt mig en trave med tallrikar och rusar ut i restaurangen, säger Zheng Zhang.

Zheng jagade rånaren

Synen han möts av är en maskerad rånare med kniv som håller i hela kassalådan och en vettskrämd fru. Så fort rånaren ser Zheng i köksdörren flyr han ut genom dörren.

– Jag springer efter honom och jagar honom längs hela gågatan. Efter ett kort tag känner jag att detta är för riskabelt här ute i mörkret. Min fru och lilla son är ensamma kvar på restaurangen så jag avbryter och springer tillbaka till min familj och ringer polisen , säger Zheng.

Natten har varit orolig, både Zheng och frun har sovit mycket dåligt. De tänker på sin egen säkerhet och funderar på att stänga restaurangen tidigare om kvällarna, det känns otryggt att hålla öppet när det är mörkt.

Ska installera övervakningskameror

Paret oroar sig för att bli utsatta för rån på nytt, den skräcken och oron kommer alltid finnas kvar. Största orosmomentet är att sonen ska ha svårt att bearbeta vad han har varit med om. Zheng och Mai vet inte hur mycket han egentligen hann uppfatta av situationen eftersom han var så koncentrerad på mobilen. Efter omständigheterna verkar Kai må relativt bra.

– Jag är på väg att installera övervakningskameror i dagarna och det är något jag råder alla andra restaurangägare att också göra. Sedan hade jag önskat att polisen kunde göra sig mer synlig på kvällarna, säger Zheng.

Vädjar till vittnen

Händelsen är rubricerad som rån och rånarens byte blev dagskassan på cirka 2000 kronor. Zheng tror att det kan finnas vittne till händelsen och vädjar att dessa ska höra av sig till polisen.

– Flera restauranger och caféer var öppna och någon borde ha sett rånaren komma springande bärandes på den stora och otympliga kassalådan, säger Zheng.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!