Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zelmerlöws dröm: "Jag vill göra film"

Måns Zelmerlöw befann sig i Malmö för att gästa "Sommarlov". Därefter begav han sig till Bjärehalvön för att spela golf med sina vänner.
Foto: Lasse Svensson

Malmö. Allsång på Skansen, ny platta och musikalroll.

Trots späckat schema är Måns Zelmerlöw sugen på mer.

- Jag drömmer ju om att göra film också, säger programledaren under midsommarbesöket i Skåne.

Måns Zelmerlöw förenar nytta med nöje när han dyker upp som hemlig gäst i "Sommarlov". Golfbagen finns i bagaget och på Bjäre väntar kompisgänget från Lund på honom.

- Det brukar inte gå så bra, avslöjar Måns som hävdar att han är mycket bättre på tennis.

Midsommarfirandet är en tradition som Zelmerlöw inte missar. Men ledigheten avslutas abrupt på söndag då det är repetition inför den första allsången för säsongen. Ett program som öppnar starkt med bland andra Gyllene tider och Carola på en scen som är ny för säsongen.

- Det känns fantastiskt kul. Det kan bli riktigt mycket folk, säger Måns Zelmerlöw.

Är ni inte rädda att ni bränna krutet med så starka kort i premiären?

- Nej, det känns inte så. Det känns som att alla program har något speciellt, och det menar jag på riktigt. Det blir jäkligt spännande.

Har många drömmar

Hur länge ser du dig hålla på med allsången?

- Det har jag ingen aning om, jag skriver ju på för ett år i taget. Jag tycker det är svinkul men samtidigt har jag väldigt många projekt vid sidan av, säger Zelmerlöw som har en soloplatta som släpps i höst ("Barcelona sessions") och en roll i musikalen "Spök" som väntar efter sommaren. Dessutom har han hand om en tennisturnering i biståndsprojektet Stars for life i november.

Måns Zelmerlöw har hunnit bocka av flera roller i sitt artistiska cv. Från "Idol" till den stora scenen på Skansen för att göra en kort summering.

- Men jag har många drömmar kvar. Framförallt vill jag ju att den nya plattan ska flyga. Det var längesen jag släppte något solo och jag tror att många förknippar mig med programlederi numera. Så jag tror att det är en väldigt lång väg tillbaka.

- Sedan drömmer jag om att göra film, eller åtminstone prova om jag håller för vita duken, säger Måns Zelmerlöw som berättar att han skriver på ett manus till en film.

Baserad på sann historia

Idén beskriver han feelgood och 70-tal.

- Lite som en svensk "Blow", fast utan kokain. Historien om den som inte har någonting, får alldeles för mycket och till slut går ner sig i fördärvet.

Berättelsen är baserad på en sann historia men resten behåller författaren för sig själv.

- Den är för bra för att släppa, säger Måns Zelmerlöw som håller med om att det går att dra paralleller till en viss Björn Skifs som ju skrivit "Spök".

Folkkära killar som testar nya vägar i artisteriet.

- Han är ju en jätteförebild på det viset. Han har verkligen vågat testa olika grejor. "Strul" är ju nästan kultförklarad.

"Har varit väldigt öppen"

Hur är det med dragningen hem till Skåne, är den botad?

- Jag tänker fortfarande att jag kommer att återvända till Skåne men faktum är att jag börjat trivas i Stockholm. Men den dagen jag skaffar barn då flyttar jag tillbaka.

Är det aktuellt?

- Nej, det är det inte. Jag har ju precis skaffat hund, säger Måns Zelmerlöw som blivit mer aktsam om sitt privatliv med åren.

Han har flickvän men mer än så vill han inte tala om saken.

- Jag har ju varit väldigt öppen med mina tidigare relationer. Och sist blev det en rätt stor grej när det blev slut mellan mig och Marie (Serneholt). Det skulle jag vilja undvika i fortsättningen. Jag tror det är bra att ha det lilla privatliv jag har för mig själv.

FRÅN IDOL TILL FILMDRÖMMAR

Måns Zelmerlöw har utsetts till Sveriges tredje sexigaste man och kallats "en travhäst" i "Let's dance".

Lundapågen syntes i tv-rutan för första gången 2005 när han slutade på en femteplats i TV4:s "Idol".

Dessförinnan hade han hunnit med att bli utnämnd till "Best dancing kid" på ett hotell i Indien, samt medverka i en uppsättning av musikalen "Joseph and the amazing technicolor dreamcoat".

Efter Idol slog sig charmören in i svenska folkets hjärtan genom att dansa hem "Let's dance" tillsammans med Maria Bild.

Året efter stod han återigen på scen, då med låten "Cara Mia" i Melodifestivalen. En tredjeplats blev det då i finalen, något som följdes upp 2009 med låten "Hope and Glory", där han slutade fyra.

2010 stod han sedan som värd för samma sångtävling, innan han bytte spår och hade huvudrollen i musikalen "Romeo och Julia" 2011 där han spelade mot Lisette Pagler som tidigare gjort rollen som Kathy Selden i Malmö operas uppsättning av "Singing in the rain". Tidigare hade han även medverkat i uppsättningar som "Footloose" och "Grease".

Däremellan har han även hunnit med att göra filmdebut - som röst i tecknade filmer som "Trassel" och "Planet 51".

Måns har tilldelats Kvällspostens Edvardpris 2012 och blivit utsedd till "Årets Lundensare 2012" av Grandiosa Sällskapet i Lund och även "Årets Skåning 2011."

I höst släpps hans tredje soloplatta "The Barcelona Sessions", samtidigt som han nu gör sin tredje säsong som ledare för Allsång på Skansen.

Han ska även spela huvudrollen i musikalen "Spök" tillsammans med bland andra Loa Falkman och Lena Philipsson.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!