Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zelmerlöw fast i London – missade drömpremiären

2016: Sporten padel trendar i Sverige - men vad är det egentligen?
Bland de som var med och smyginvigde hallen (från vänster) var Stefan Krüeger, projektansvarig PDL Center Malmö, Klas Åkesson, ordförande i PDL Malmö Padelklubb, Magnus Welander, vd Thule, Åsa Eriksson, Team PDL och damlandslaget, Tomas Andersson, ordförande Svenska Padelförbundet och Simon Andunger, tränaransvarig PDL Center Malmö.
Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN

I helgen invigdes PDL Center Malmö i Västra hamnen.

En av miljonsatsningens initiativtagare stoppades från att medverka på grund av att han sitter i coronakarantän i hemmet i London.

– Det känns rätt tungt faktiskt, säger Måns Zelmerlöw.

Företaget PDL Group är sedan tidigare etablerat och har padelhallar runtom i Sverige. Nu har den första öppnats i Malmö. I helgen invigdes anläggningen som är 4500 kvadratmeter stor och rymmer elva fullstora banor samt två mindre för barn.

På plats fanns flera av ägarna men den mest profilerade, Måns Zelmerlöw, saknades. Artisten sitter instängd i London.

– Jag har sett så oerhört mycket fram emot att öppna denna hall, ett slags flaggskepp för padel i Skåne. Jag var med redan för ett år sedan när vi började drömma om lokalen och längtar så efter att få se resultatet. Men det blir en ordentlig invigning så fort Corona är över, säger Zelmerlöw.

Zelmerlöw driver företag med Björkman

Helgens invigning av banorna hölls i mindre skala på grund av coronaviruset. Till hösten väntar en mer stjärnspäckad ceremoni där Zelmerlöw utlovar en uppvisningsmatch tillsammans med Jonas Björkman, den tidigare tennisstjärnan som också är delägare i padel-företaget.

– Förhoppningsvis kommer även en uppsjö av lokala profiler och idrottare, samt vänner och familj så klart. Det skulle till och med kunna bli en liten akustisk spelning, säger Zelmerlöw.

Zelmerlöw är Malmö FF-supporter

De senaste åren har padelhall efter padelhall öppnats runtom i Sverige. Flera kändisar ligger bakom projekten. Zlatan Ibrahimovic är en, Markus Rosenberg en annan. Den förre Malmö FF-kaptenens satsning finns i Höllviken, bara drygt två mil från Zelmerlöws i Malmö, och kan därmed ses som en konkurrent om kunderna. Det är dock inget som bekymrar Malmö FF-supportern Zelmerlöw.

– Haha! Jag ser det inte som att vi konkurrerar. Jag tycker det är fantastiskt att sporten växer och ju fler hallar desto bättre. Markus är hemskt välkommen att komma och spela hos oss och jag ser fram emot några padel-derbyn mellan våra klubbar i framtiden.

Varför har sporten padel ökat så mycket i popularitet?

– För att det är så socialt, lätt att lära sig och att alla kan spela. Även om man är på olika nivå blir det kul.

Ängelhoms kommun ställer inte in studentfirandet

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!