Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Zäta” säljer lyxiga sommarhuset i Skåne

FYRA BYGGNADER. Ett gigantiskt trädäck binder ihop de fyra byggnader som utgör fastigheten med utsikt över Skälderviken utanför Höganäs.
Foto: Bukowskis
FYRA BYGGNADER. Ett gigantiskt trädäck binder ihop de fyra byggnader som utgör fastigheten med utsikt över Skälderviken utanför Höganäs.
Foto: Bukowskis
FYRA BYGGNADER. Ett gigantiskt trädäck binder ihop de fyra byggnader som utgör fastigheten med utsikt över Skälderviken utanför Höganäs.
Foto: Bukowskis
Henrik och Emma Zetterberg säljer sitt sommarhus.
Foto: Robban Andersson / Xp / Scanpix

Hockeyproffset Henrik "Zäta" Zetterberg och hans hustru Emma Zetterberg säljer sitt lyxiga sommarhus i Skåne.

Den supermoderna villan i trä och glas ligger på en klippavsats i Skäret med vidsträckt utsikt över havet.

– De har vuxit ur huset, men avser att ha kvar sina rötter i Sverige och på den skånska kusten, säger mäklaren Catharina Bernstein på Bukowskis real estate.

Hockeystjärnan Henrik "Zäta" Zetterberg och hustrun Emma Zetterberg har sin bas i Detroit men tillbringar somrarna i Sverige. Dels på Alnön utanför Sundsvall där Henrik har sina rötter och dels i Emmas hemtrakter i Skåne.

I maj 2010 flyttade de in i sin nya drömvilla i Skäret, Höganäs, som genomgått en omfattande renovering och ombyggnad. Här hade paret hittat sitt paradis på en höjd vid havet, bland ljung och blåbärsris alldeles intill ett naturreservat. När de köpte fastigheten var det en enklare sommarstuga.

"Ostört läge"

Nu säljer de villan som består av fyra huskroppar på sammanlagt 141 kvadratmeter. De gigantiska panoramafönstren ger en vidsträckt utsikt över Skälderviken.

– Det är ett jättefint ställe med ett magiskt, ostört läge, säger mäklaren Catharina Bernstein på Bukowskis real estate, som berättar att anledningen till försäljningen är att paret Zetterberg har vuxit ur huset.

– Men de avser att ha kvar sina rötter i Sverige och på skånska kusten, förklarar hon.

Priset är hemligt och lämnas endast till seriösa spekulanter förklarar hon.

– Det finns alltid köpare till unika hem, men det är svårt att säga exakt hur lång tid det tar att sälja då det inte direkt finns något att jämföra med. Dock har det ett toppläge vilket alltid är eftertraktat, säger Catharina Bernstein.

Även om huset ligger avskiljt är det ändå är det inte långt till de välkända restaurangerna Ruth på Skäret och Flickorna Lundgren, och bara korta avstånd till Arild och Mölle.

Binds ihop av trädäck

I huset finns ett stort sällskapsrum, med integrerat kök och öppen spis. Ett av de två sovrummen har utsikt mot havet. Här finns också ett särskilt bastuhus med omklädningsrum och kylskåp. Gästhuset har ett stort sovrum och badrum, och en fjärde byggnad är ett förrådshus med tvättstuga.

Byggnaderna binds ihop med ett stort trädäck och på tomten finns även en jacuzzi. När huset byggdes ville Henrik och Emma Zetterberg bygga en pool, men de fick inte tillstånd till detta eftersom tomten gränsar till ett naturreservat.

Se annonsen och fler bilder på huset här.

BOR I DETROIT

HENRIK "ZÄTA" ZETTERBERG, 34.

Bor i Detroit. Hockeyproffs, spelar i Detroit Red Wings i NHL. Kommer från Njurunda i Sundsvalls kommun.

EMMA ZETTERBERG, 35.

Bor i Detroit. Blev känd i Robinson 2001 och hette då Emma Andersson.

Har varit programledare i Kanal 5 och gett ut flera singlar. Kommer från Ängelholm.

Paret gifte sig i juli 2010, i Brunnby kyrka på Kullaberg.