Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

JUST NU: Två till anhållna för bomb i Köpenhamn

Ytterligare två anhållna för bomb i Köpenhamn
Foto: Topnews

Två män anhölls under onsdagen i Malmö. Polis slog till mot männen på förmiddagen.

De misstänks för inblandning i bombdådet mot Skatteverket i Köpenhamn.

– De misstänks för grov allmänfarlig ödeläggelse i Danmark, säger vice chefsåklagare Måns Björklund vid internationella åklagarkammaren i Malmö.

Sedan tidigare sitter en svensk 22-åring häktad och en är efterlyst misstänkta för inblandning i sprängdådet.

De två männen, 22 år och 27 år gamla, anhölls i sin frånvaro på tisdagen. Dagen efter tog polis en av männen kl 7. Den andre hämtas av polis strax före kl 10. De misstänks för att begått brott i Sverige, samtidigt misstänks de alltså för sprängningen den 6 augusti mot Skatteverkets huvudkontor i Köpenhamn. Båda de anhållna har fått offentliga försvarare och har valt två av Sveriges skickligaste brottmålsadvokater, Mikael Nilsson och Lars Kruse.

– Det har hållits förhör i dag. Jag kan inte säga mer eftersom det är förundersökningssekretess, säger Mikael Nilsson.

Dansk-svensk utredning

Ytterligare en man, en 23-åring, misstänks för inblandning i dådet, och är anhållen i sin frånvaro. Den 22-årige man som häktades av Malmö tingsrätt i förra veckan ska utlämnas till Danmark när domstolens beslut vinner laga kraft. Han har motsatt sig att utlämnas och nekar till all inblandning i sprängningen.

Tidigare var utredningen enbart en dansk förundersökning. Utredningen av sprängningen mot Skatteverket har nu utvidgats till att svensk polis startat en egen utredning.

Senast på lördag kl 12 ska de två männen som anhölls under onsdagen begäras häktade.


Texten uppdateras


MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!