Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ytterligare fem döda i covid-19 i Region Skåne

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under det senaste dygnet har ytterligare fem personer rapporterats avlidna i covid-19 i Skåne, skriver Region Skåne i ett pressmeddelande.

Antalet personer som behöver sjukhusvård är 79, en siffra som minskat med två det senaste dygnet.

Region Skåne rapporterar dagligen hur många patienter som är inskrivna för vård för covid-19, samt hur många som avlidit enligt den senaste räkningen.

Enligt de uppgifter som presenteras på söndagen har nu sammanlagt 186 personer avlidit i sjukdomen i Skåne, en ökning med fem jämfört med lördagen.

Samtidigt minskar siffran när det gäller antalet personer som behöver sjukhusvård för sjukdomen.

På söndagen är det 79 personer, en minskning med 2. Antalet som behöver intensivvård på skånska sjukhus är oförändrat 16 personer.

Totalt antalet konstaterade fall i Skåne är nu uppe i 1 739, en ökning med 33. Det totala antalet provtagna redovisas inte under helger.

 

Fotnot: I ett första utskick från Region Skåne under söndagen angavs felaktigt att antalet personer som vårdades på sjukhus var 63. Den korrekta siffran är 79.