Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ytterligare en häktad för mordet i Rungsted

En 20-årig man dödades och fyra män skadades vid skottdramat i danska Rungsted förra lördagen. Foto: MATHIAS ØGENDAL / TT NYHETSBYRÅN RITZAU SCANPIX
Polisen har en omfattande utredning i gång och har nu fått tre män häktade som misstänkta för inblandning i skjutningen. Foto: MATHIAS ØGENDAL / TT NYHETSBYRÅN RITZAU SCANPIX

På lördagseftermiddagen häktades en 21-årig man i danska Hillerød som misstänkt för mord och mordförsök efter våldsorgien i Rungsted förra helgen.

Vid skottlossningen där dödades en 20-årig man och fyra andra skadades. Offret begravdes i veckan.

I uppgörelsen nära Sofienberg Slot på Strandvejen i Rungsted förra lördagen dödades en 20-årig man från Nivå. Fyra män i åldern 20–27 år skadades.

En av de skadade hade blivit skjuten i benen, en annan knivhuggen, och de två andra sannolikt påkörda av bilar.

Den döde 20-åringen hade en koppling till det kriminella gänget Loyal to familia (LTF), enligt tidningen Ekstrabladet.

Mord och mordförsök

Två män sitter sedan en vecka häktade som misstänkta för delaktighet i dådet – den ene för mord och mordförsök och den andre för olaga vapeninnehav.

På lördagen meddelade polisen på Nordsjälland att ytterligare en person hade gripits misstänkt för delaktighet i skjutningen.

https://twitter.com/NSJPoliti/status/1116977710902009858

Den gripne 21-åringen ställdes på förmiddagen inför häktningsdomare i Hillerød och häktades fram till den 3 maj. Det hela föregick utan insyn, bakom stängda dörrar.

21-åringen misstänks för mord och mordförsök – men nekar till brott.

Fler kan komma att gripas

– Vi har arbetat med hypotesen att fler gärningsmän är på fri fot och jag är därför mycket nöjd med att vår utredning har lett fram till gripandet av 21-åringen, säger kommissarie Lau Lauritzen i ett pressmeddelande.

– Utredningen fortsätter och vi kan inte utesluta att det kommer fler gripanden.

Den dödade 20-åringen begravdes i fredags i Brøndby, skriver Ekstrabladet. Både civila och uniformerade poliser bevakade ceremonin, som avlöpte lugnt.

Skjutningen i Rungsted antas ha varit något slags uppgörelse mellan kriminella grupperingar.