Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ytterligare 5 000 ska vaccineras i Skåne

Vaccinsamordnaren: ”Det har fungerat utmärkt”
Foto: JENS CHRISTIAN

På söndagsmorgonen inledde Region Skåne vaccineringen mot Covid-19 och ytterligare 5 000 personer ska vaccineras under veckan.

Samtidigt är trycket på sjukvården mycket högt, skriver Region Skåne i ett pressmeddelande.

– Det har visat sig att julhelgen blev precis så belastad som vi befarade och medarbetarna har arbetat hårt hela julhelgen, säger Pia Lundbom, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne.

Under söndagsmorgonen blev 89-åriga Karin som bor på ett vårdboende i Råå först i Skåne med att få vaccinet mot covid-19. 

Nu har sammanlagt 300 personer, personal och boende vid flera olika boenden i Helsingborg fått vaccinet.

Under veckan ska regionen fortsätta med att vaccinera prioriterade grupper, cirka 5000 personer sammanlagt.

Samtidigt konstaterar Region Skåne att det råder mycket högt tryck på den skånska vården efter julhelgen. Under måndagen vårdas 533 covid-patienter på skånska sjukhus. Det är det högsta antalet sedan pandemins början. 

– Det är därför mycket viktigt att fortsatt uppmana alla skåningar att följa alla råd och rekommendationer för att undvika svår sjukdom och underlätta för våra medarbetare i en hårt ansträngd tid, säger Pia Lundbom.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!