Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Yasra larmade att barn for illa i Båstad – fick sparken

Hennes tillhörigheter samlades i påsar och ställdes vid ett soprum på jobbet
Yasra Delpisheh stämmer Båstad kommun i ett unikt rättsfall - sedan hon fått sparken efter att ha slagit larm om barn som farit illa.Foto: Privat

I höstas larmade två tjänstemän att barn i Båstad for illa utan att kommunen agerade.

Larmet kan ha räddat livet på barn som utsatts för övergrepp.

Men för visselblåsarna var det början på en mardröm.

Nu är en av dem, Yasra Delpisheh, den första i landet som stämmer sin arbetsgivare för repressalier mot visselblåsare.

– Det enda som får mig att tvivla är priset min familj fått betala, säger hon.

Utanför kommunhuset sågs de som hjältar.

I lokala tidningen HD hamnade de högt upp på en lista över nordvästra Skånes mäktigaste personer.

Men på jobbet i Båstad kommun samlades alla deras tillhörigheter i påsar och ställdes vid ett soprum.

Några månader senare har de inte längre något arbete att gå till.

Vi frågar en av visselblåsarna, Yasra Delpisheh, om hon hade larmat igen, efter allt som drabbat henne.

Svaret handlar om mod – och hänsyn till familjen.

När Yasra Delpisheh visselblåste inledde Båstad kommun en arbetsmiljökartläggning, stängde av henne och lade hennes tillhörigheter i påsar vid ett soprum.Foto: Privat

17 fall om barn som for allvarligt illa

Det hela började hösten 2019 med ett larm om 17 fall där socialtjänsten i Båstad fattat felaktiga placeringsbeslut om barn som for allvarligt illa.

Larmen kom från nytillträdda socialsekreteraren Sara Hernandez och enhetschefen Yasra Delpisheh.

Men istället för att få fortsätta förbättra verksamheten började de nu utsättas för repressalier, enligt visselblåsarna.

Alla visselblåsare går igenom ”exakt samma sak”, enligt Yasra Delpisheh. Hon nämner Anders Kompass, som blev avstängd från sitt jobb som FN-anställd efter larm om att franska soldater begått sexuella övergrepp, och Skurup-rektorn Mattias Liedholm, som satte sig emot det kommunala slöjförbudet.Foto: Privat

Första gången larmade de internt, då hände inget.

Till slut, i oktober 2019, vände de sig till ordföranden för den ansvariga nämnden, vilket gjorde larmet offentligt och kunde uppmärksammas av medier, först av HD.

Det ledde till utredningar, att chefer slutade och att Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) kom på besök.

Samtidigt startade Båstad kommun en arbetsmiljökartläggning om arbetsledningsfel och flyttade på visselblåsarna med motiveringen att de kunde påverka utredningen.

Familjens rädsla

Enligt visselblåsarna utsattes de för utfrysning och ryktesspridning. Ett låst skåp som tillhör Yasra Delpisheh bröts upp.

– Min familj har varit rädd för att jag ska må sämre och för hur långt smutskastningen kan sträcka sig. Men främst känner de maktlöshet att inte kan göra något när jag gång på gång blir bestraffad, säger hon.

Ett halvår efter att ha slagit larm köptes Sara Hernandez ut av Båstad kommun och Yasra Delpisheh blev uppsagd, officiellt på grund av arbetsbrist.

Unikt rättsfall

Nu stämmer hon Båstads kommun, vilket kan leda till det första fall som avgörs rättsligt enligt Visselblåsarlagen, som infördes i januari 2017 för att ge skydd till personer som larmar om missförhållanden.

– Om lagstiftningen inte bär kanske jag får lägga mitt krut på att ändra den istället, säger hon.

Men i tidningen Vision säger kommundirektören i Båstad, Erik Lidberg, att IVO konstaterat att Yasra Delpisheh och Sara Hernandez inte är några visselblåsare utan bara har gjort sitt jobb när de uppmärksammat ärenden som borde ha lex Sarah-anmälts.

När vi hör av oss till kommunen vill man ännu inte erkänna Yasra Delpisheh som visselblåsare.

Båstad kommun: Inga visselblåsare

HR-chefen Philipp Seufer, som vill ha frågor via mejl, skriver att kommunens rutin för visselblåsning inte följdes.

Varför rutinen inte följdes kan jag inte svara på”, svarar han först.

I ett senare mejl skriver han:

Det är något som du får fråga berörda personer. Från arbetsgivarsidan har vi inte fått in hanteringen enligt som det beskrivits i rutinen”.

Men det finns inga särskilda formkrav för visselblåsar-larm. Ett larm kan exempelvis vara såväl skriftligt som muntligt.

På frågan om Yasra Delpisheh hade slagit larm igen, nu när hon vet vad det kan leda till, svarar hon:

– Jo, i slutändan måste man ändå kunna se sig själv i spegeln. Det hade jag inte om jag bara hade låtit det bero.

Yasra Delpisheh pendlar mellan hopp och förtvivlan i unikt rättsfall

Båstad kommun: "Ser positivt på visselblåsare"

De fall som Yasra Delpisheh och Sara Hernandez larmade om handlade bland annat om en treårig pojke som placerades i skyddat boende med sin mamma som lider av psykisk ohälsa.

När en skola anmälde att en flicka utsattes för sexuellt övergrepp av pojkar, gjorde socialtjänsten ingen polisanmälan och tog inte ens kontakt med flickan.

 

Båstad kommuns HR-chef Philipp Seufer skriver i ett mejl:

Vi ser positivt på om andra vill utnyttja sin rätt att agera visselblåsare inom Båstads kommun. Det ger oss i sådana fall en chans att bli bättre inom de områdena. Det går att agera visselblåsare anonymt och även om man agerar öppet kommer det inte att innebära några repressalier. Det som hänt inom Individ och familj, både innan och efter missförhållandena blev kända, har många olika lager och många olika sanningar beroende på vem du pratar med. Som arbetsgivare har vi varit försiktiga med vad vi vill och kan säga. Därför kan en rättslig prövning vara bra för oss eftersom vi där kan ge hela bilden”.