Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Yaras Pappa: Jag trodde hon var trygg

Mördade Yaras pappa, Mohammed Alnajjar.
Foto: Sanna Dolck

Mohammed Alnajjar kunde aldrig ha kontakt med sin dotter utan att den mordmisstänkte 31-åriga kvinnan fanns i bakgrunden. Ibland upplevde han att någon styrde dottern när de talas vid via Skype.

- Det kändes som att hon inte ville att jag och min dotter skulle tala enskilt, säger han i ett polisförhör.

Av förhören med pappan framgår att han trodde att dottern hade det bra hemma hos sin morbror, den 32-årige mannen och dennes hustru.

Det som i stället oroade Yaras föräldrar var andra saker.

- Vi var rädda för livet på gatan. Att någon skulle utsätta henne för något farligt ute på gatan, säger pappan i ett förhör.

Faran visade sig senare finnas just där tryggheten borde vara som störst.

Störde kontakten


Den sista kända bilden på Yara.
Foto: Foto: Polisen

Yaras pappan förstod först efter dotterns död att han och hustrun levt i en villfarelse att dottern togs om hand av sin morbror och att Yara levde någorlunda bra i Karlskrona sedan hom kom dit i början av 2013.

Pappan anser att den 31-åriga kvinnan på olika sätt försökt störa kontakten mellan honom och dottern under samtalen.

Han hörde nästan alltid kvinnan skrika, tala högt och irritera sig över småsaker när han talade med sin dotter via Skype.

- Jag brukade säga till dem att snälla, när jag pratar med min dotter då vill jag att det ska vara lugnt.

Kvällsposten har sökt Mohammed Alnajjar men inte kunnat nå honom. Hans målsägandebiträde, Karin Åkesson Rehnmolm, skriver i ett sms till KvP.

"Vi planerar inga uttalanden. Vi har i dag fått underlag och vill ha möjlighet att gå igenom det omfattande materialet."