Mördade Yaras pappa, Mohammed Alnajjar. Foto: Sanna Dolck
Mördade Yaras pappa, Mohammed Alnajjar. Foto: Sanna Dolck

Yaras Pappa: Jag trodde hon var trygg

Publicerad

Mohammed Alnajjar kunde aldrig ha kontakt med sin dotter utan att den mordmisstänkte 31-åriga kvinnan fanns i bakgrunden. Ibland upplevde han att någon styrde dottern när de talas vid via Skype.

- Det kändes som att hon inte ville att jag och min dotter skulle tala enskilt, säger han i ett polisförhör.

Av förhören med pappan framgår att han trodde att dottern hade det bra hemma hos sin morbror, den 32-årige mannen och dennes hustru.

Det som i stället oroade Yaras föräldrar var andra saker.

- Vi var rädda för livet på gatan. Att någon skulle utsätta henne för något farligt ute på gatan, säger pappan i ett förhör.

Faran visade sig senare finnas just där tryggheten borde vara som störst.

Störde kontakten

Den sista kända bilden på Yara.Foto: Polisen
Yaras pappan förstod först efter dotterns död att han och hustrun levt i en villfarelse att dottern togs om hand av sin morbror och att Yara levde någorlunda bra i Karlskrona sedan hom kom dit i början av 2013.

Pappan anser att den 31-åriga kvinnan på olika sätt försökt störa kontakten mellan honom och dottern under samtalen.

Han hörde nästan alltid kvinnan skrika, tala högt och irritera sig över småsaker när han talade med sin dotter via Skype.

- Jag brukade säga till dem att snälla, när jag pratar med min dotter då vill jag att det ska vara lugnt.

Kvällsposten har sökt Mohammed Alnajjar men inte kunnat nå honom. Hans målsägandebiträde, Karin Åkesson Rehnmolm, skriver i ett sms till KvP.

"Vi planerar inga uttalanden. Vi har i dag fått underlag och vill ha möjlighet att gå igenom det omfattande materialet."

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag