Världens största Pride-evenemang, World Pride, kommer hållas i Malmö och Köpenhamn 2021. Bilden är från Prideparaden i Malmö 2016. Foto: TOMAS LEPRINCE
Världens största Pride-evenemang, World Pride, kommer hållas i Malmö och Köpenhamn 2021. Bilden är från Prideparaden i Malmö 2016. Foto: TOMAS LEPRINCE

World Pride kommer hållas i Malmö 2021

Publicerad

Världens största Pride-evenemang, World Pride, ska hållas i Köpenhamn och Malmö i augusti 2021, rapporterar Sydsvenskan.

World Pride anordnas vartannat år. Arrangören röstas fram av lokala Prideorganisationer i hela världen. I år hölls World Pride i Madrid.

– Jag är i chock. Jag tror fortfarande inte att det är sant. Det här känns som att få hit ett OS, säger Filip Filipek, arrangör för Malmö Pride, till tidningen.

World Pride kan dra en halv miljon besökare

Köpenhamn är den officiella hemvisten för World Pride 2021, men tack vare samarbetet Greater Copenhagen får Malmö sin beskärda del. Ungefär en tredjedel av budgeten på 14 miljoner dollar, runt 115 miljoner kronor, spenderas i Malmö.

En halv miljon besökare tros komma till World Pride som ska samköras med hbtq-idrottstävlingen Eurogames.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag