Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wilmer X återförenas – ger sig ut på turné

Foto: BONNY HÅKANSSON / KVP

Det klassiska Malmöbandet Wilmer X återförenas och ger sig ut på turné.

Bandet spelar närmast på Sweden Rock Festival och ger därmed sin 1000:e spelning, skriver Sydsvenskan.

Till sommaren är det 40 år sedan bandet bildades, då under namnet Wilmer Pitt. Sedan dess finns bara Nisse Hellberg och Jalle Lorensson kvar, medan trummisen Sticky Bomb och basisten Thomas Holst anslutit.

Men bandet slutade spela ihop 2005.

2010 gjorde man comeback med en spelning under invigningen av Citytunneln i Malmö och 2011 gjorde man en bejublad turné. Men sedan dess har det varit tyst kring bandet som levererat hits som Teknikens under och Jag är bara lycklig när jag dricker.

Nisse Hellberg har istället satsat på soloprojekt och Jalle Lorensson har jobbat som chef för kulturskolan i Malmö.

Firar 40 med turné

Men på torsdagen blev det alltså offentligt. Nästa år blir det en ny comeback för Wilmer X. Det blir en jubileumsturné för att fira 40. Det hela börjar på Sweden Rock Festival i Sölvesborg den 9 juni. 

Enligt Sydsvenskan ska beslutet att återförenas ha tagits en sen kväll hemma hos Thomas Holst.

– Nu badar vi i glädje över att vi är tillbaka, säger Jalle Lorensson enligt tidningen.

– Ja, klockan halv två en lördag natt efter en massa varor av helt laglig karaktär så stod vi plötsligt i en ring och skålade och sade ”ja, fan då kör vi”.

Att det är 40 år sedan bandet startades är enligt Lorensson inte den huvudsakliga anledningen till återföreningen. Enligt honom handlar det mer om att göra något man älskar, och att alla bandets medlemmar fortfarande älskar musiken.

– Sen har vi sett det växa och spelat på Roskildefestivalens stora scen, fyllt Stortorget på Malmöfestivalen och dragit fulla hus på klubbar runtom i landet. Det har varit ett fantastiskt liv och underbart att ha varit med om. Samtidigt är jag glad att vi inte bara fortsatte, utan även gjorde annat med våra liv, säger han.