Foto: BONNY HÅKANSSON / KVP
 Foto: BONNY HÅKANSSON / KVP

Wilmer X återförenas – ger sig ut på turné

Publicerad

Det klassiska Malmöbandet Wilmer X återförenas och ger sig ut på turné.

Bandet spelar närmast på Sweden Rock Festival och ger därmed sin 1000:e spelning, skriver Sydsvenskan.

Till sommaren är det 40 år sedan bandet bildades, då under namnet Wilmer Pitt. Sedan dess finns bara Nisse Hellberg och Jalle Lorensson kvar, medan trummisen Sticky Bomb och basisten Thomas Holst anslutit.

Men bandet slutade spela ihop 2005.

2010 gjorde man comeback med en spelning under invigningen av Citytunneln i Malmö och 2011 gjorde man en bejublad turné. Men sedan dess har det varit tyst kring bandet som levererat hits som Teknikens under och Jag är bara lycklig när jag dricker.

Nisse Hellberg har istället satsat på soloprojekt och Jalle Lorensson har jobbat som chef för kulturskolan i Malmö.

Firar 40 med turné

Men på torsdagen blev det alltså offentligt. Nästa år blir det en ny comeback för Wilmer X. Det blir en jubileumsturné för att fira 40. Det hela börjar på Sweden Rock Festival i Sölvesborg den 9 juni. 

Enligt Sydsvenskan ska beslutet att återförenas ha tagits en sen kväll hemma hos Thomas Holst.

– Nu badar vi i glädje över att vi är tillbaka, säger Jalle Lorensson enligt tidningen.

– Ja, klockan halv två en lördag natt efter en massa varor av helt laglig karaktär så stod vi plötsligt i en ring och skålade och sade ”ja, fan då kör vi”.

Att det är 40 år sedan bandet startades är enligt Lorensson inte den huvudsakliga anledningen till återföreningen. Enligt honom handlar det mer om att göra något man älskar, och att alla bandets medlemmar fortfarande älskar musiken.

– Sen har vi sett det växa och spelat på Roskildefestivalens stora scen, fyllt Stortorget på Malmöfestivalen och dragit fulla hus på klubbar runtom i landet. Det har varit ett fantastiskt liv och underbart att ha varit med om. Samtidigt är jag glad att vi inte bara fortsatte, utan även gjorde annat med våra liv, säger han.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag