Enligt misstankarna ska SD-politikern William Petzäll ha slagit sönder inredningen hos sin före detta flickvän i Trelleborg. Han fick tillbringa natten i fyllecell. Foto: Tommy Pedersen
Enligt misstankarna ska SD-politikern William Petzäll ha slagit sönder inredningen hos sin före detta flickvän i Trelleborg. Han fick tillbringa natten i fyllecell. Foto: Tommy Pedersen

William Petzäll (SD) i fyllecell i natt

Publicerad
Uppdaterad
SD-riksdagsmannen William Petzäll tillbringade natten i polisens fyllecell. Han omhändertogs efter att han, enligt misstankarna, slagit sönder inredningen hos sin före detta flickvän i Trelleborg.
- Han var kraftigt berusad på sprit och tabletter när vi tog hand om honom, säger Hans Nilsson, vakthavande polisbefäl.
William Petzäll, 22, valdes in i riksdagen i höstas, som representant för Dalarnas län.
Han har tidigare varit aktiv inom Sverigedemokraternas ungdomsförbund, var invald i kommunfullmäktige i Borås och har vid flera tillfällen låtit tala om sig i kontroversiella sammanhang.
Bland annat framkom det att han vid en konferensresa 2009 sjungit de nationaldemokratiskt laddade "Fäderneslandet" och "Sverige har fallit", något han efteråt kallade ironi.
Sedan förra våren har William Petzäll varit tillsammans med en jämnårig kvinna i Skåne.
Men för någon månad sedan tog förhållandet slut.
När han i går kväll kom till den lägenhet i Trelleborg där exflickvännen bor var han påverkad av tabletter och drack sig också kraftigt berusad.SD-politikerna Jimmie Åkesson, Björn Söder och William Petzäll i riksdagen. Foto: Stefan ForsellWilliam Petzäll fick tillbringa natten i polisens fyllecell på polishuset i Malmö. Foto: Christer Wahlgren

Larm om bråk

Redan tidigt under lördagskvällen fick polisen larm, både en och två gånger, om att det var bråk på adressen. Andra gången skickades en ambulans dit.
- När vi kom då verkade han ha lugnat ner sig och vi gjorde inget ingripande och ambulansen lämnade också, säger Hans Nilsson, vakthavande polisbefäl.
Först när polisen kontaktades en tredje gång beslöt man att omhänderta Petzäll.
- Vi tog honom i trapphuset och frågan var om han skulle föras till arresten eller till sjukhuset, så illa däran var han, säger Hans Nilsson.
- Han var kraftigt berusad på sprit och tabletter när vi tog hand om honom.
Patrullen konstaterade att både inredning och ägodelar i lägenheten hade slagits sönder.

Ingen anmälan om brott

Men:
- Någon anmälan om brott har inte lämnats in i ärendet, tillägger Hans Nilsson.
Efter en undersökning konstaterades att William Petzäll var i ett sådant tillstånd att han fick tillbringa natten i polisens fyllecell på polishuset i Malmö. Under söndagsmorgonen släpptes William Petzäll från polisen fyllecell.

Rättelse: I en tidigare version av den här artikeln stod det att William Petzäll greps av polis vilket var fel. Han omhändertogs.
Eva Sternäng
Eva Sternäng

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag