Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vov, här är danska hovets nya kelgris

Säg hej till Grace, danska kronprinsparets nya älskling. Den lilla border collie-valpen flyttade in på Gråsten Slot i lördags. Foto: Kronprinsessan Mary
Lyckliga igen. Efter den jobbiga tiden efter Ziggys död kan kronprinsessan Mary och kronprins Frederik njuta av ett nytt lufsigt sällskap i form av deras nya hund, Grace. Foto: HANNE JUUL / ALL OVER PRESS DENMARK/IBL ALL OVER PRESS DENMARK
Det danska kronprinsparet. Foto: CHARLES KRUPA / AP TT NYHETSBYRÅN

Här är de första bilderna på kronprinsparet Frederik och Marys nya lilla familjemedlem.

Border collie-valpen Grace flyttade in hos familjen i helgen och har redan tagit stora delar av Danmark med storm.

Glädjen är nu total hos kronprinsparet som tvingades ta farväl av sin förra hund Ziggy i våras.

Den lilla valpen är söt som socker och charmar inte bara Mary och Frederik. Marys egna bilder, som hon lagt ut på det danska kungahusets instagram i helgen, skördade på kort tid tusentals likes från parets trogna fans som gläds åt att kronprinsparet nu fått en ny familjemedlem att sköta om.

Dystrare var det i april i år när Mary och Frederik tvingades ta farväl av sin älskade Ziggy. De fick henne i bröllopsgåva av Dansk Kennel Klub och hon blev mycket snabbt en favorit.

Ziggy kom till att med att betraktas som parets "första barn". Deras förstfödde, Prins Christian, kom till världen bara någon månad efter bröllopet.

Kronprinsessans följeslagare

Ziggy var en ständig följeslagare vid många av parets sysslor och plikter och hon bidrog till att lätta upp stämningen vid otaliga fototillfällen.

I familjen kom hon att utgöra en trofast vän till både husse och matte och barnen Christian, Isabella, Vincent och Josephine.

En av de sista bilderna på Mary och Frederiks älskade hund Ziggy. Foto: Kronprinsessan Mary

Men Ziggy kom att plågas av allvarliga sjukdomar, bland annat kronisk njursvikt, och i april tvingades Mary och Frederik till det tuffa beslutet att avliva henne. Rapporter från det danska hovet sade dock att Ziggys sista tid i livet ändå var bra och att hon hade en god livskvalitet.

Både Mary och Frederik och deras barn uppges ha tagit det hela mycket hårt och länge var det oklart om de skulle orka skaffa en ny hund.

Mary och Frederiks glada besked

Men i söndags kom beskedet - Mary och Frederik har fått en ny liten valp att glädjas åt och ta hand om, lilla Border collien Grace, rapporterar tidningen BT. 

Enligt rapporterna från kungahuset tog Mary och Frederik emot sin nya kärlek i lördags och under söndagen postades flera bilder av valpen på det danska kungahusets Instagram.

Bilderna är tagna i lugna omgivningar på Gråsten Slot på södra Jylland, alldeles nära gränsen till Tyskland. Där tillbringar såväl drottning Margrethe och prins Henrik som sönerna Frederik och Joachim med respektive familjer gärna lediga dagar året om.

Förhoppningsvis kan den vackra slottsmiljön komma att bli en alldeles särskild favoritplats även för lilla Grace.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!