Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Voltade med bilen – smet från platsen

På fredagsmorgonen voltade en bil av vägen och landade på taket.

Föraren flydde sedan ut i skogen, enligt en person som färdades i bilen.

– Han har uppgett att föraren hade stuckit från platsen efter olyckan, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral till Smålandsposten.

Klockan var runt tio på fredagsmorgonen när bilolyckan inträffade. En bilist körde av väg 126 och voltade strax söder om Ryd, i Tingsryds kommun. Bilen landade på taket och blockerade vägen.

Föraren, som ska vara i 20-årsåldern, ”försvann” ut i skogen efter olyckan, enligt polisen. I bilen satt en ensam passagerare kvar. 

– Polisen är framme på olycksplatsen och en person som ska ha färdats i bilen har hörts. Han har uppgett att föraren hade stuckit från platsen efter olyckan, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Mannen i bilen har förts till sjukhus med ambulans eftersom han klagat på rygg- och nacksmärtor.

 

Vägen avstängd

Vägen stängdes av helt för trafik under tiden som räddningstjänst och polis arbetade på platsen.

– Bilen har kört in i ett vägräcke, åkt ner i diket och sedan slagit runt och hamnat på taket på vägbanan. Vi fick stänga av båda vägbanorna av säkerhetsskäl, säger Sören Carlsson, insatsledare vid Räddningstjänsten Östra Kronoberg.

En hundpatrull har åkt till platsen för att söka av skogen, enligt Sören Carlsson:

– Det var bara en person på plats när vi kom hit. Han säger att de var två i bilen, men att föraren sprang till skogs. Det är en polispatrull med hundar på väg hit.

 

LÄS MER: Fem anhållna efter stor knarkrazzia