Ett vittne berättar för Sydsvenskan att det var pappan till en av festdeltagarna som avlossade skott i lokalen. Foto: Fritz SchibliEtt vittne berättar för Sydsvenskan att det var pappan till en av festdeltagarna som avlossade skott i lokalen. Foto: Fritz Schibli
Ett vittne berättar för Sydsvenskan att det var pappan till en av festdeltagarna som avlossade skott i lokalen. Foto: Fritz Schibli
– Jag trodde jag skulle bli dödad, säger tonåringen till tidningen. Foto: Fritz Schibli– Jag trodde jag skulle bli dödad, säger tonåringen till tidningen. Foto: Fritz Schibli
– Jag trodde jag skulle bli dödad, säger tonåringen till tidningen. Foto: Fritz Schibli

Vittnet: "Jag trodde jag skulle bli dödad"

Publicerad

Sent på torsdagskvällen avlossades ett skarpladdat vapen i en festlokal på Docentgatan i Malmö.

Nu uppger ett vittne till Sydsvenskan att det var en pappa till en av festdeltagarna som sköt.

– Det blev panik, vi försökte ta skydd och kastade oss på marken, säger tonåringen till tidningen.

Polisen larmades till Docentgatan i Malmö vid 23-tiden på torsdagskvällen.

– Det verkar som det har varit någon slags ungdomsfest där och skottlossning, sa Hans Nilsson, vakthavande befäl vid polisens region syd, natten mot fredagen.

Hans Nilsson uppgav då att någon form av hagelvapen avlossats och att ett fönster träffats i samband med att det skjutits. Enligt polisen ska skytten även ha riktat vapnet mot ett antal personer som befunnit sig på platsen.

När polisen kom till festlokalen uppges dock ingen ha varit kvar.

En tonåring som fanns i festlokalen under kvällen berättar nu för Sydsvenskan om dramat som utspelade sig i lokalen.

Vittnet: "Trodde jag skulle bli dödad"

Enligt tonåringen dök pappan till en av festdeltagarna plötsligt upp – beväpnad.

– Det var en pappa som kom in lokalen med ett gevär i handen och letade efter sin dotter. Han höll vapnet redo att skjuta, och avlossade sedan ett skott, säger vittnet till Sydsvenskan.

Personen berättar vidare hur det utbröt panik och att folk försökte ta skydd genom att kasta sig på marken.

– Jag trodde jag skulle bli dödad, säger tonåringen till tidningen och berättar vidare att ungdomarna sedan försvann från platsen av rädsla att den beväpnade mannen skulle komma tillbaka.

Anmälan upprättad

Polisen har upprättat en anmälan som rubriceras som grovt olaga hot mot grupp och grovt vapenbrott. I nuläget finns varken någon misstänkt eller gripen.

Polisens presstalesperson Lars Förstell säger också till Sydsvenskan att polisen haft svårt att få tag på vittnen eftersom festdeltagarna inte varit särskilt benägna att prata med polisen.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag