Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vittnet drabbat av minnesförlust

Mordoffret, en 53-årig affärsman, stod i sitt kök och diskade efter att ha ätit pasta när en mördare sköt honom till döds genom köksfönstret. Foto: Ulf Ryd
MALMÖ. Den åldrade LP-miljonären friades som väntat av hovrätten. Han stod åtalad för ha beordrat mordet på sin före detta festkompis och kompanjon, en affärsman som sköts ihjäl hemma i sitt kök i stadsdelen Bellevue i Malmö.
Ett vittne hade kunnat ställa till problem, en 43-årig pilot, men han drabbades av minnesförlust när han hördes i hovrätten.
Mordoffret var en 53-årig affärsman stod i sitt kök och diskade efter att ha ätit pasta när en mördare sköt honom till döds genom köksfönstret.
Den kvällen för åtta år sedan skulle han ha träffat en 43-årig pilot men enligt affärsmannens almanacka ändrades mötet till nästa dag.

Piloten i fängelse

Just den piloten blev sedan polisens ingång som ledde till att den 68-årige så kallade LP-miljonären åtalades för att ha anstiftat mordet.
Piloten sitter numera själv i amerikanskt fängelse, dömd för kokainsmuggling. Han har dessutom hjälpt amerikansk och svensk polis att gripa en misstänkt knarkliga som styrts från Malmö.

Mindes ingenting

En väninna till den mördade affärsmannen hävdar att piloten medgett för henne att han var "en bricka i ett spel". Men när han hördes i hovrätten mindes han ingenting av detta.
Piloten släpps för övrigt inom kort från amerikanskt fängelse.
Åklagaren Michael Hansson visste att målet var förlorat på förhand eftersom varken den utpekade mördaren eller tre av de andra åtalade fanns på plats i rättssalen. De, liksom LP-miljonären, friades av tingsrätten.
Den ende på plats var just LP-miljonären som är bosatt i Skåne.

Var kompanjoner

Han och 53-åringen har tidigare varit kompanjoner och även umgåtts och festat tillsammans.
Men åklagaren försökte ändå visa att LP-miljonären haft motiv att mörda 53-åringen. Hovrätten ansåg inte att det räckte för en fällande dom.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!