En boende i Kroksbäck pekar mot brottsplatsen. Skytten misstänks ha stått på den smala gången direkt utanför fönstret. Foto: Ulf Ryd
En boende i Kroksbäck pekar mot brottsplatsen. Skytten misstänks ha stått på den smala gången direkt utanför fönstret. Foto: Ulf Ryd

Vittnet: "Där stod en svartklädd man"

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. 18-åriga Nicolas kan ha sett den skånske lasermannen strax innan hans grannar blev skjutna.
- Hunden hörde ljud i trappan så jag kollade genom titthålet i dörren. Där stod en helt svartklädd man.
Nicolas bor i huset mittemot de skjutna kvinnorna. Han hörde en smäll - men förstod inte då att det var ett skott som avlossats. Men strax efteråt - när han fick veta av en tjejkompis vad som hänt - satte han beskjutningen i samband med den svartklädd mannen han hade sett i sin trappuppgång.
- Det var när min hund började morra och skälla mot ytterdörren som jag släckte lamporna i lägenheten och tittade ut i trappan, berättar Nicolas.
- När jag kollade genom titthålet stod den här mannen och tittade rakt in i vår lägenhet. Han märkte att jag var där och då stack han i väg. Det skrämde mig.

Flera vittnen

Nicolas lämnade sitt vittnesmål till polisen.
Flera andra gjorde detsamma - en 39-årig man berättar till och med att han sett lasermannen komma gående med sitt vapen.
Men det var en och en halv timme efter skottlossningen.
- Jag mötte en man i halvlång, mörk jacka och glasögon, säger 39-åringen.
Polisen bekräftar att 39-åringen larmade dem. Två patruller och polishund sökte i närområdet och fick upp spår men tappade det igen.
- Vi har ett antal vittnesmål. Vi ska gå igenom dem och väga uppgifterna mot varandra, säger Skånepolisens informatör Calle Persson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag