Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vit mask fick Nina att torska matlusten helt

Den här masken låg på filén.

Nina Sandström i Lomma var sugen på torskfilé och gick till Hemköp.

Men när hon skulle tillaga middagsfisken såg hon en mask genom plastförpackningen.

– Vidrigt, säger Nina Sandström till Expressen.se.

Det skulle bli en god middag för Nina Sandström, 33, i Lomma. Men i stället gick hon och la sig och sov med tom mage. Och kunde inte ens äta frukost morgonen därpå.

Allting började med att Nina Sandström åkte till Hemköp i centrala Lomma under tisdagen för att handla middag. Hon hittade en bit torskfilé i fiskdisken.

– Jag luktade och tittade på den lite snabbt, det var ingen lukt som trängde igenom och det såg fräscht ut, säger Nina Sandström till Expressen.se.

"Rörde på sig"

Men när hon kommit hem och skulle öppna fiskförpackningen fick hon en chock.

– Jag trodde att det var ett ben som stack ut, och sedan rörde det på sig, och då såg jag att det var en mask, säger Nina Sandström.

"Tappade aptiten helt"

Någon middag blev det inte för Nina Sandström.

– Jag tappade aptiten helt, jag kunde inte ens äta frukost dagen efter. Det är faktiskt väldigt vidrigt. Min väninna ville att jag skulle följa med till fiskrestaurang på lunchen, men jag hade ingen direkt aptit på fisk, säger hon.

Under onsdagen åkte hon tillbaka till butiken med torskfilén.

– De sa att detta var någon typ av parasit som finns i torsk, och att det hade hänt någon gång innan, säger Nina Sandström.

Maria Nobel, kommunikationschef på Hemköp, säger till Expressen.se att butiken i Lomma har tagit emot fisken under onsdagseftermiddagen och att Nina Sandström har fått pengarna tillbaka.

– Vi ser så klart allvarligt på det här och tar det på största allvar. Vi kommer att skicka tillbaka fisken till leverantören så får de göra en utredning om vad som har hänt, säger hon.