Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vinsten gav Rita och Maud dubbel resfeber

MIljonvinsten förändrade tvillingarna Rita Lindgrens och Maud Rossis liv.Foto: Ulf Ryd
JAPAN I APRIL. Rita och Maud gjorde en rundresa i Japan under tolv dagar i första halvan av april för sina vinnarpengar.Foto: Privat
HELTÄCKT I ABU DHABI. För att få komma in i moskén i Abu Dhabi måste Maud och Rita klä sig i heltäckande svart.Foto: Privat
En färd i limousine kan tvillingsystrarna Rita och Maud unna sig som nyblivna miljonärer.Foto: Privat
MILJONER SKÄL ATT LE. Tvillingarna Rita Lindgren och Maud Rossi har bland annat köpt var sin ny bil för de drygt sex miljoner de vann på Miljonlotteriet i januari.Foto: Ulf Ryd

LIMHAMN. Vid 74 års ålder har tvillingsystrarna Rita och Maud i Limhamn plötsligt blivit rika. En lotterivinst på över sex miljoner kronor har förändrat deras liv.

De har redan hunnit åka till Dubai och Japan – och i höst har de en resa bokad till Kina.

– Vi funderar på Kuba också. Och Brasilien, och kanske Söderhavsöarna, säger de.

Rita Lindgren och Maud Rossi har i och för sig sett sig omkring i världen redan tidigare. Båda jobbade i familj i USA i slutet av 50-talet, och de senaste tio åren efter pensioneringen har systrarna gjort några golfresor tillsammans till Turkiet, Tunisien och Spanien.

Men vinsten på 6 396 969 kronor som de fick på Miljonlotteriet i mitten av januari har gett dem möjligheten att åka precis vart de vill, när de vill. Och resorna tänker de fortsätta med – trots att Maud och Rita ska fylla 75 om ett par veckor.

– Det är väl klart att vinsten gärna kunde ha kommit tio år tidigare. Men vi är fortfarande pigga och friska och klarar av det mesta, säger de.

Rita har en dotter med familj i Dubai och det första hon gjorde efter vinsten var att ta med sig syrran dit. Det blev en vecka i mars.

– Och i april åkte vi till Japan på tolv dagar och såg bland annat Hiroshima, Tokyo och Kyoto. Vi kom precis till körsbärsblomningen, säger Maud.

I slutet av maj var de ytterligare en vända i Dubai. Dessutom har systrarna redan bokat en resa på två veckor till Kina i oktober.

Men pengarna räcker förstås till mer än så. En del av vinsten har tvillingarna använt till presenter åt familjen – deras barn och barnbarn har kunnat få en del av sina önskningar uppfyllda. Maud är frånskild och Rita är änka.

En annan liten del av pengarna går till fadderbarn i Sydafrika. Det är en verksamhet som Rita och Maud har sponsrat förr och som de har återupptagit i samband med vinsten.

Själva har systrarna bland annat köpt en del nya möbler och betalat av på sina lån. Rita har kontaktat en mäklare och letar aktivt efter nytt boende i Limhamn. Hon vill gärna hitta ett centralt beläget litet radhus.

– Vi har köpt var sin likadan ny hybridbil också, säger Maud Rossi.

– Maud har en röd och jag har beställt en grå som snart ska levereras, säger Rita Lindgren.

Storvinsten var förstås en lycklig slump. Men den blir ännu mer osannolik när Rita berättar att hon bara var med i Miljonlotteriet i tre–fyra månader och redan hade sagt upp sitt abonnemang när vinsten kom.

– Jag trodde först inte på kvinnan som ringde och sa "sätt dig ner" och berättade att vi hade vunnit. Då bad hon att få ringa igen om en timme.

– Vi blev glada men också chockade. Jag sa direkt att jag tänkte dela med min syster.

Båda tvillingarna har varit yrkesarbetande men ingen av dem sitter med någon jättepension.

– Det har inte alltid varit så lätt att få pengarna att räcka till och därför har den här vinsten gett mig en inre trygghet, säger Maud.

Och syrran håller med om den lägesbeskrivningen.

– Livet är mycket lättare nu. Jag behöver inte bekymra mig, säger Rita.