Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ville inte stödja brott – 
odlade cannabis själv

Paret hade en cannabisodling hemma.
Foto: Brennan Linsley

Det unga paret tänkte slå två flugor i en smäll: genom att själva odla sitt cannabis kunde de spara pengar samtidigt som de slapp köpa narkotika av kriminella.

Men odlingen drabbades av oväntade problem, och dessutom kom polisen dem på spåren.

Nu döms de för narkotikabrott, rapporterar Barometern.

De två, enligt Barometern en man i 25-årsåldern och en några år yngre kvinna, ska enligt egen utsago ha rökt cannabis dagligen i flera år. För lite mer än ett år sedan bestämde de sig för att börja odla själva, detta för att det helt enkelt är billigare och dels för att de på detta sätt slapp stödja kriminell verksamhet genom sin cannabiskonsumtion.

Mellan juni och oktober gjorde de så slag i saken och odlade cannabis i sitt sovrum, skriver Östra Småland.

Odlingar har ökat

Cannabisodlandet i södra Sverige har ökat och på sina håll bedömer polisen att omfattningen av hemmaodlingar och industriella odlingar gör att hela områden är självförsörjande på cannabis.

Men gemensamt för dessa odlingarna, oavsett magnitud, är att det krävs specialutrustning, kunskap och ett viss mått av skicklighet. Här någonstans verkar det ha brustit för paret i Kalmar. Parets odling drogs med problem - när paret vid ett tillfälle var bortresta förstördes till exempel hela odlingen av mögel. Ändå ska de under några månaders tid lyckats framställa 263 gram cannabis, rapporterar Östra Småland.

Nu har de två dömts för narkotikabrott. Påföljden blir, enligt Barometern, 80 timmars samhällstjänst.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!